sub-luksacija vretenca?
Spoštovani!
Pred kakim letom so mi na fizioterapijo po operativnem posegu povedali, da je desna stran vratu zelo trda. Že prej sem opažal, da imam glavo nekoliko nagnjeno na desno stran (čeprav je treba res dobro pogleti v ogledalo), zadnje čase pa se je razvila bolečina v predelu desne lopatice. Lkub temu, da je rapasto si postavljat avtodiagnoze, sem našel informacije glede sindroma “BARRE-LIEOU” in vsi simptomi 100% sovpadajo z mojimi težavami (tudi boleč in šibak vrat). Ko obrnem vrat v levo, čutim vratne mišice na desni strani, kako me “vlečejo” in torej zasuk na levo stran je otežkočen. Izgleda da vsa ta zadeva (piše tudi v inf.) “dvigne” prizadeto polovico telesa in pri hoji imam kot občutek, da je desna noga krajša (to bo nekaj mesecev sedaj) in tudi desno rameno je višje kot levo (to pa se kar vidi, brez podrobnega opazovanja). Da o škripanju desne strani vrata niti ne govorim. Kmalu bom šel na RX vratu.
Vprašanja:
1) Mi manualna medicina lahko pri tem pomaga?
2) Obrnil sem se na sedež v Novi Gorici, problem je, da se nihče ne javi na telefon, na odgovor na mail pa čakam kar nekaj časa.
Lep pozdrav
Ocenjujem, da ne gre sindrom Barre- Lieu, saj so tam simptomi precej drugačni (napadi vrtoglavice, bolečine v vratu), ampak gre za cervikalgijo (skrčenost vratnih mišic).
Z manualno medicino vam lahko pomagamo, pokličite v goriško ordinacijo 05-300-2377, sestra bi se morala javiti, saj ima prevezavo, če je ni v ambulanti.
Lep pozdrav,