Najdi forum

študij v ZDA

me zanima če je zdaj kdo na kakem študiju v zda oz. ali je bil. kako je z vpisom, plačevanjem…kje ste študirali, kaj…čimveč info. prosim

Ojla!

Trenutno se nahajam na jugu ZDA v drzavi Arkansas.Tukajsnja Arkansas State University je zelo dobra in baje tudi ena izmed zelo cenjenih univerz v ZDA. Sama sem prisla v ZDA z namenom da se malce razgledam in da se pozanimam o moznostih pridobitve magisterija na tukajsnji univerzi.

Prvo kar moras vedeti o solanju v ZDA je da je zelo drago.Primer: moj podiplomski studij za eno leto bi stal 26 500 dolarjev (kar je brez prehrane, brez nastanitve!!). Seveda pa obstaja se ena moznost ki je dosti bolj ugodna.Na univerzi sem se pogovarjala z dekanom odelka za anglistiko in predstavnico urada za tuje studente na tej univerzi.Predlagala sta mi da naj se prijavim za mesto “GRADUATE ASSISTANT” – nekaksen asistent profesorja.Kaj to pomeni?To pomeni da ce te sprejmejo si oproscen vec kot polovice solnine (mene bi potem stalo le 7 000 dolarjev), dobis tudi neko mesecno placo, dobis moznost nastanitve v blizini univerze.V zameno za vse to pa moras ti za njih opraviti 13 ur tedensko dela.To delo sploh ni tezko – gre za pomoc ucencem ki se malce tezje ucijo, recimo pregledujes njihove izdelke, pomagas jim pri raziskovalnih nalogah,….

Ne vem za katero univerzo se zanimas, ampak veliko informacij bos nasla ze na samem spletu.

Nacin prijave pa tudi ni tako zakompliciran.Vazno je samo da ulovis roke, ki so ponavadi v Marcu ali aprilu za vpis v jesenski semester.Ce nameravas studirati v tujini ti predlagam da zacnes stvari urejati vsaj kaksnih 4 -5 mesecev prej!

Srecno! Lili

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close