studij v sloveniji
Zadeva je sicer zelo specificna in najbrz ne bo tu nikogar, ki bi mi znal pomagati, a splaca se poskusiti, a ne?
Stanje je sledece. Sem redna studentka v tujini (imam seveda slovensko drzavljanstvo), pocasi studij tudi zakljucujem. In ker mi je bolj ali manj preostalo le se ucenje za izpite (kar nameravam delati doma, v Sloveniji), bi rada del izbirnih izpitov, ki so mi se ostali, opravila v Sloveniji. Ti izbirni izpiti so lahko karkoli, delam jih lahko na katerikoli univerzi oz. fakulteti. Zanima pa me, kaksne pogoje moram imeti, da lahko kot redna “tuja” studentka (pa ne preko kaksnega Erasmusa ali drugega programa), za celo leto prijavljena na fakulteti tu v tujini, delam izpite pri nas v Sloveniji? Moram biti slucajno tudi v Sloveniji prijavljena kot redna/izredna studentka? Ali moram za izpite, ce nisem (v Sloveniji) prijavljena kot redna/izredna studentka placati?
Veliko vprasanj bi se se naslo, pa zal tudi ne vem, na koga natancno se obrniti, zato bo vsaka pomoc dobrodosla…
Hvala in lep vecer vsem skupaj.
Obrni se na Visokošolsko prijavno informacijsko službo v Lj. Tam imajo vse informacije, ne kliči na fakultete ali univerzo, ker v referatih vseh informacij ne vedo.
Lep pozdrav.
Hvala za nasvet :).
Po mojem se ti ne splaca ubadati s slovensko birokracijo. Dokler je Mencinger rektor ljubljanske univerze, na njej studenti ocitno niso zazeljeni.
Poišči si najprej ustrezno fakulteto – po možnosti takšno, ki ima izkušnje s tujimi študenti – potem pa se individualno dogovarjaj in pogajaj za posamezne izpite. Najprej s profesorjem, potem dekanom in najkasneje z birokracijo. Če bo od zgoraj prišel “ukaz”, bo vse veliko lažje.
Tudi svoji fakulteti boš morala predložiti vsebino predavanj in vaj, da ti bodo priznali izpit. Najboljše je, če izbereš več izpitov – paket, ki bodo vsebinsko pokrivali vsebine na tvoji fakulteti. Tako boš imela več možnosti in lažje delo pri pogajanjih.
LP
Pika
Ne splača se pogajati sam. Predolgo traja. Žal je še vedno najboljši osebni prijateljski kontakt med dvema (po možnostmi takima, ki se poznata) profesorjema – en v SLO, en na tvoji trenutni matični fakulteti v tujini. Za katero smer pa gre?
Kaj pa če se vpišeš v 1. letnik katere koli fakultete? Predlagam ti individualni razgovor. Npr. na angleščini je zelo dostopna oseba prof. Trobevšek.
Forum je zaprt za komentiranje.