Najdi forum

Ima kdo izkusnje z studijem djotisa? Zanima me kakrsnokoli mnenje o tem.
Hvala

Jaz sem se lani vpisala, hodila tri mesece na predavanja in odnehala, ker mi precej stvari ni bilo všeč. Dopuščam možnost, da še nisem bila zrela ali pa da to pač ni zame. Kaj mi ni bilo všeč:

V natalni karti imaš 12 hiš, vsaka ima precej pomenov, potem imaš planete, ki imajo ravno tako veliko pomenov in na koncu še znamenja – isto. Neka hiša lahko pomeni: otroke, partnerja, blaginjo, učenje… nek planet ravno tako en kup stvari in tudi v hišah imaš svašta nametano skupaj, kar morda sploh nima neke veze. Recimo 6.hiša je hiša bolezni, dela, služenja, sovražnikov. Če imaš tam slabo postavljen planet (slabo pomeni, da ne paše najbolje v tisto znamenje in je iz hiše, ki je dobra ter ga to poslabša, da je prišel v goste v slabo hišo), lahko pomeni svašta. Npr.: Jupiter je v osnovi najbolj dobrohoten planet, ampak če pride v slabo gostovanje v 6.hišo, lahko prinese raka! Dejansko smo imeli punco v predavalnici, ki ima tako pozicijo in je že zelo mlada imela raka, ima tudi težave v službi (preveč gara in jo izkoriščajo za malo plačo) itd. Ampak… ni pa nujno, da je tako. Lahko ta pozicija pomeni tudi, da je nekdo po poklicu zdravnik, učitelj, tako ali drugače služi/pomaga drugim…

In kaj je mene zmotilo? Da je preprosto preveč govora o karmi, predvsem o karmičnih dolgovih iz prejšnjih življenj. To me je zmotilo zato, ker ko za karkoli nimajo odgovora, preložijo vzrok/krivdo na karmo. Ko sem malo brala o karmi, pa sem ugotovila, da naj bi se večina karme poplačala v istem življenju. Jaz imam recimo depresijo in tesnobe, vse to mi sicer piše v natalni karti, ampak djotiš to kar pripisuje nekih vzrokom iz prejšnjih življenj. Jaz pa sem skoraj prepričana, da je to posledica vzgoje in dogodkov iz otroštva.

Pa še en primer, kako je djotiš lahko nenatančen:
Ena ženska (ki je že doštudirala djotiš, torej ima znanje in izkušnje) je gledala svojo karto in tranzite (tudi ti so pomembni, kako se gibljejo skozi hiše zdaj, v tem trenutku) in ker je Jupiter prihajal v 6.hišo, se je bala, da bo zbolela, saj 6. je hiša bolezni in Jupiter lahko pomeni zdravila. No, kaj je na koncu bilo? Imela je samo eno poplavo v hiši. Jupiter pomeni namreč med drugim tudi vodo, 6.hiša pa ima tudi pomen podnajemnikov (ženska je bila podnajemnica in je imela poplavo v stanovanju). No, evo… in kaj ti koristi znanje, če ne veš, kaj TOČNO te čaka? Čaka te morda samo majhna poplava, a ti se bojiš kemoterapije! To je samo primer, ki si ga nisem izmislila, ampak je resničen.

Djotiš tudi uči, da se vse povrne kot plačilo, torej: če si v prejšnjem lajfu enega ubil/okradel/zlorabil, boš v tem lajfu ubit/okraden/zlorabljen. Tukaj ne bom oporelala, ker ne vem, nimam toliko znanja, sploh pa ne dokazov, ampak sem pa prebrala nekaj o tem in marsikateri modrec pravi, da sploh ni tako. Da kvečjemu se znajdeš v podobni poziciji in si spet pred preizkušnjo, kako boš odreagiral (a boš spet kradel, ali pa boš ravnal bolj modro, ker si se nekaj naučil). To je meni bolj všeč in bolj logično, nimam pa dokaza, kaj je res in kaj ne.

To je samo moje skromno mnenje, odločitev pa seveda tvoja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close