Najdi forum

Mene pa zanima kakšna je težavnostna primerjava študijev.. Kateri velja za najtežjega … In v kateri razred sodi Računalništvo/Informatika v primerjavi z drugimi študiji (ekonomija, elektronika, medicina, prava, filozofija…). Zanima me splošno kvazi mnenje …

Mislim, da je vsak fax po svojem težak.. Seveda pa ima vsak o nekem faxu svoje mnenje, ki se razlikuje od drugih..
Ne zdi se mi prav, ko govorijo, da nekateri fax narediš brez težav, ker mislim, da ni ravno tako.
Nobena fakulteta ni laheka, je pa res, da so kakšni ljudje naravnost ustvarjeni za določeno področje in ne vložijo veliko truda v doseganje zastavljenih ciljev..
Veliko ljudi, veliko različne pameti, veliko mnenj…
LP!

Računalništvo? Jah, mislim, da so tehnični faxi kar zahtevni (moj brat je danes naredil še zadnji izpit- programiranje, juhuu :))
Poznam ljudi, ki zelo cenijo tehnične fakultete, češ, da so zelo težke, podcenjujejo pa filozofske, pedagoške študije.. In obratno! Mislim, da moraš bit tip ali za eno ali za drugo… Jaz vem, da moj brat nikoli ne bi naredil kakšnega faksa, kjer ni matematike, fizike… in bi mu bilo zelo težko npr. se piflat zgodovino (ali karkoli drugega!).. Razumeš kaj hočem povedat? Vsak ceni neko področje in vidi največjo težavnost tam, kjer bi sam pogorel…
Pa mimogrede- jaz cenim ljudi, ki se ukvarjajo z umetnostjo- glasbena, likovna, AGRFT…, ker me ta smer tudi zanima…

To je seveda samo moje mnenje..

Čist gledano od posameznika…npr. meni ki mi matematika in podobni predmeti ne ležijo, se mi zdijo študiji teh smeri ful težki. Medtem pa na kake bolj “piflarske” smeri gledam kot na lažji študij. Vendar pa je vsak po svoje zahteven in tukaj ni nobenega za podcenjevat!!! Poleg tega pa je tut odvisno koliko zanimanja, truda, dela vložiš vanj…

Ojla whoever!

Iz osebnih izkusenj ti povem, da je racunalnistvo/informatika primeren prevsem za tiste ki radi na prakticen nacin pridejo do znanja, ki jim matematika lezi oz. so pripravljeni vlozit veliko truda, predvsem pa velja da je trba delat! Iz knjig se pri tem faksu ne mores kaj dosti ucit, dosti je treba vadit,…
Drugace pa tisti, ki so popadali zaradi vseh moznih matematik in se prepisali na kako pedagosko smer pravijo da je to fuuuul tezek studij…

Ce te se kaj zanima vprasaj!

LP, Bucka

V bistvu je tako. Vsi padejo na racunalnistvu zaradi matematike (analiza 1,2). Imajo pa najlazjo izmed ostalih tehnicnih smeri (elektro, strojna, fizika in seveda matematika).
20% predmetov zastara preden koncas fax, 20% jih nima nobene veze z racunalnistvom. Pac tko kot na vseh fakultetah zal:).

Jaz naprimer letos začnem študirati na ALU-ju in se mi to zdi daleč najlažji faks na svetu, ker mi je cool risat. Drugače pa je odvisno to kaj ti leži, moja mat je študirala matematiki in ji je šlo full na easy ampak prava al pa medicine pa ne bi nardila ker je preveč piflanja, tko da je odvisno kaj ti leži.

Ne glej na to, kaj je popularno pri drugih, saj se, kot vidiš, zelo razlikuje, kaj kdo ceni in smatra za težko, ampak se ravnaj samo po svojih željah, nagibih, sposobnostih,… da ti nekoč ne bo žal, ker nisi zbral prave smeri, ker si se oziral na druge, namesto nase!

zanimivo, molly… imaš e-mail? 🙂

Študij BIOLOGIJE vključuje predmete iz Medicine (anatomija, fiziologija), Veterine (anatomija in fiziologija živali), Kemije (anorganska kemija, organska kemija, biokemija), Fizike (fizika, biofizika), Matematike (matematika, statistika), Geologije (geologija s paleontologijo), Mikrobiologije (mikrobiologija, molekularna genetika, genetika evkariontov,…) in še nekaterih drugih faksov. Faks traja 4 leta plus eno leto absolventskega staža, v povprečju pa ga ljudje delajo 7 let. Vključuje ogromno laboratorijskih vaj, terenskega dela, individualnih vaj, seminarjev, vsi kolokviji imajo enako veljavo kot izpiti, tako da je treba pri vsakem predmetu opraviti najprej najmanj en kolokvij (in včasih snovi kolokvija in izpita skoraj nimata skupnega imenovalca), potem pa še izpit. Do diplome je tako okrog 35 izpitov in 40 kolokvijev, odvisno od izbrane smeri.
O težini presodite sami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close