Študentski kredit
Čaw, mene pa zanima, ča morda kdo ve kaj več, kako je s študentskimi krediti. Kakšni so pogoji da ti ga odobrijo, kakšen je način odplačevanja, obresti,… karkoli.
Bom potrebovala, da si letos plačam izredni študij, pa sem šla prej na banko da bi se pozanimala vendar je bila ful gužva in sem kar obrnila. Grem jutri nazaj, pa me vseeno zanima, če mord akdo kaj ve…
Hvala
Govorim za NLB: če si študentka 3.ali 4.letnika dobiš kredit do cca.2000 EUR do 3 let(brez zavarovanja). Strošek odobritve:4,17EUR. Če si štud.1.ali 2.letnika dobiš kredita do 834 EUR za toliko časa kolikor imaš potrdilo o šolanju (se pravi oktobra ga boš dobila za 12 mesecev). Upoštevajo se zadnja tri nakazila preko ŠS, štipendije ali druž.pokojnine
Je možno dobiti kredit z zamikom odplačevanja?
Sem redna študentka. Zaradi domačih razmer mi starši, kljub precejšnjim dohodkom ne morejo plačevati študija (hrana, stanovanje, prevoz, razno).
1. letnik sem naredila, študij pa želim nadaljevati. Je kakšna možnost za kredit, ki bi ga odplačala po koncu študija?
Nekaj sem privarčevala med poletnimi počitnicami, vendar to ne bo zadostovalo.
Hvala.
Jaz sem vzela ravno letos študentski kredit na NLB in sem ga brez problema dobila 4000€, doba odplačila 24 mesecev…..
Aja, drugače sem izredna študentka, ampak imajo redni študenti povsem enake pogoje.. Višina kredita je odvisna od tega, v katerem letniku si… Imeti moraš tudi poroka, ki mora imeti cca. 400 € razpoložljivih sredstev (torej mu mora ostati toliko denarja, ko plača svoje kredite ipd – tako so vsaj meni rekli)… Če imaš poroka, ki bo garantiral zate, pa je naprej vse preprosto, v pol ure imaš denar na računu….
Pa dobro uštimaj…
Punci najlepša vama hvala za informacije. Joj, samo še odobriti mi morajo prepis iz rednega na izredni študij, ker za rednega nimam pogojev za napredovanje, za izrednega pa ker ti lahko ostane en izpit več. Res najlepša vama hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.