študentski kredit
Spet imam problemček, in spet vem, da ste najboljši svetovalci… vec glav veliko ve!
Tri leta nazaj sem vzela študentski kredit; preko banke in zavoda za zaposlovanje, s subvencionirano obrestno mero. se mogoče kdo spozna na to?
v bistvu je šlo za to, da si v obrokih dobival kredit, nato je bilo dve leti moratorija, sedaj pa bi ga bilo treba vrniti. po moje v obrokih. banka pa zdaj hoče, da vzamem nov kredit, na novo plačam vse stroške, še eno zavarovanje…. ker nisem zaposlena za nedoločen čas, bi ga naj vrnil porok.
meni se ne zdi fer plačevati dvojnih stroškov, dvojnega zavarovanja….dvojnih obresti.
plačevanje s trajnim nalogom iz tekočega računa pač ne razumem kot novi kredit.
kdo ve?
še en pozdravček!
a res nobeden ne ve, za kaj se gre?
ne vem na koga se naj obrnem, mogoče na glavno banko, katere podružnica je naša?
Na naši banki so mi rekli, da to tako gre, vsaj oni ne vejo, kako bi bilo drugače, ker so imeli samo en seminarček (dobesedno), pa še tega kasneje ko smo mi že podpisali pogodbe. očitno nas je tako malo, da se jim ne splača poglabljati v stvari…
grrrr.
Kredit lahko vrneš ali v enem obroku, ali v večih(36). brez kakršnegakoli dodatka o tem, da moraš biti kreditno sposoben ali kaj takega. s trajnim pooblastilom iz tekočega računa. jaz to razumem tako, da mi razdelijo znesek na obroke in mi odprejo trajnik. dokler bodo moji prilivi pokrivali te zneske ok, kasneje bi pač bremenili poroka.
pravkar pa so mi z naše banke sporočili, da niso prejeli vseh tistih dokumentov, ki sem jih kot dokazila pošiljala pred tremi leti. nimam pojmka komu, ker se mi ni zdelo potrebno takih stvari zapisovat. žal narobe…
gr.