Najdi forum

študentska hrana

Koliko kcal ima 100 gr študentske hrane?

Morda je navedeno na deklaraciji (na embalaži)? Sicer pa bi bilo to možno tudi izračunati, če poznaš razmerje sestavin in pogledaš v tabelo energetskih (kaloričnih) vrednosti živil (ponavadi so vrednosti navedene za 100 g očiščenega živila). Mislim pa, da je razmerje in vrsta sestavin (oreškov) lahko različna od proizvajalca do proizvajalca, tako da je težko podati enoznačen odgovor.

Lp

okoli 600 kalorij. Rajši kakšno več kot manj.

no, ne pretiravat, 100g, nima nikol 600kcal, med 400-500 pa ja. mene tudi moti, ker na nobeni pakungi od te hrane ni nutri izračuna;)

O, ja. Študentska hrana ima pa kar ogromno kalorij, ker večina teh oreščkov je izredno mastnih.

Za boljšo predstavo ima 1 čajna žlička olja (ki ima 48 kcal) toliko maščob in kcal kot 6 arašidov, 3 lešniki, 4 mandlji, 5 polovičk oreha. Pa verjetno, ko zbašemo vase 10 lešnikov ne pomislimo, da smo pravkar zaužili 3 žličke olja:)

Drugače pa je odvisno od sestavine študentfutra, koliko točno kcal ima.

Če malce razčlenim:

100g arašidov ima 573 kcal (46g maščob)
100g lešnikov ima 660 kcal (64g maščob)
100g mandljev ima 610 kcal (56g maščob)
100g orehov ima 690 kcal (69g maščob)
100g brazilskih oreščkov ima 679 kcal (68g maščob)
100g indijskih oreščkov ima 615 kcal (50g maščob)
100g rozin ima 262 kcal

V povprečju, če seštejemo vse zgoraj navedene oreščke imajo cca 637 kcal.
Glede na to, da je v teh vrečkah tudi ogromno rozin je skupna kalorijska vrednost študentske hrane okrog 515 kcal (če vzamemo, da je rozin 30%). Če jeste študentsko hrano brez rozin, potem pa je kalorij definitivno preko 600.

Kalorijsko gledano, študentfutr zagotovo ni ravno hrana za vsakdan. Ker imajo pa oreščki kar nekaj dobrih maščob v sebi, je vseeno priporočljivo, da tu pa tam pozobamo kak oreh ali nekaj mandljev.

Lp!

A ni to diskriminacija da dajo v zavoj z študentsko hrano več kot polovico ROZIN? HALO?!? sej jih noben ne je, fak.

meni čist ustreza, da je tolk rozin 😀
ne bi se pa branila manj arašidov pa več indijskih in brazilskih

mislim da je najboljše, da si vsak sam nabaše kolko česa hoče pa je to to 🙂

Same kalorije!

Niso toliko važne kalorije, važno je:
– koliko takšne hrane pojeste,
– kakšen je vaš življenjski stil – če dnevno tečete, itd., potem vam ena škatlica študentske hrane vsakih nekaj dni ne more škoditi…

V študentski hrani je res veliko maščob, vendar so to esencialne maščobe, ki jih nujno potrebujemo. Sicer ni treba pretiravati, vendar vsak dan malo oreščkov pozobat prinese kvečjemu pozitivne stvari. Sicer pa jaz kupujem oreščke na grame in si potem sama zmešam študentsko hrano, tako da ni motečih rozin in mi je vse dobro.

New Report

Close