Pozdravljeni!
Imam sledeče vprašanje. Stara sem 24 let in mi je s 31.8.2011 potekel status, vpisana sem bila na izobraževanje odraslih-srednja šola. S 1.10.2011 bom zopet pridobila status, ker sem se vpisala naprej za študij. Zdaj pa me za nima, če si moram za ta mesec plačati obvezno zdravstveno zavarovanje?
Pozdravljeni,
načeloma si morate za čas, ko ste brez statusa urediti obvezno zdravstveno zavarovanje. Obiščite najbližji ZZZS in uredite vse potrebno.
Priporočamo tudi sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in sicer lahko na prodajnih mestih Zavarovalnice Triglav uredite tako, da vam bo zavarovanje veljalo že z naslednjim dnem.
Ko boste ponovno pridobili status študenta, gre zavarovanje v mirovanje.
Lep pozdrav,
Spoštovani,
tudi jaz imam dilemo okoli plačevanja zdravstvenega zavarovanja.
Moja situacija je sledeča – sem študentka absolventka in bom v marcu dopolnika 26 let. Ker sem gluha, imam za jesen termirano operacijo polžkovega vsadka. Takrat nameravam tudi diplomirati.
Zmedena sem, ker so mi, ko sem se pogovarjala s socialno delavko v jeseni prejšnjega leta pri urejanju dokumentacije za štipendijo, rekli, da naj bi mi zdravstveno zavarovanje kot tako držalo do oktobra 2012, Toda če sem prav razumela, je potrebno skleniti obvezno zdravstveno zavarovanje v osmih dneh po poteku rojstnega dne – torej zame 23.3 tega leta, dobila prejšnji mesec tudi obvestilo na to temo.
Moje vprašanje je, kaj in koliko od tega je res, ter kako naprej.
Hvala za Vaš čas in odgovore; želim vam prijeten spomladanski dan.
S spoštovanjem,
LittleRoot
PS: Zavarovana prek staršev pri zavarovalnici Triglav, če bi to kaj pomagalo
Pozdravljeni,
ko so vam rekli, da bo zavarovanje veljalo do oktobra 2012 verjetno niso bili pozorni na vašo starost. Z dopolnjenim 26. letom si morate dejansko urediti obvezno zdravstveno zavarovanje in posledično tudi dopolnilno prostovoljno zdravstveno zavarovanje.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
za tujce izven EU in iz držav, s katerimi RS nima meddržavnega sporazuma (konvencije), velja kot ste napisali. Sicer lahko zdravstvene storitve uveljavljate z evropsko kartico oz. konvencijskim potrdilom.
Lep pozdrav,
Spoštovani,
ureditev vašega zavarovanja je odvisna od statusa, ki ga imate v obveznem zdravstvenem zavarovanju, česar pa iz navedenih podatkov ne moremo sklepati.
Predlagam, da se obrnete na najbližjo izpostavo ZZZS in se pozanimate o vašem položaju.
Več o kategorijah zavarovanih oseb lahko najdete na http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/vrstagradiva/3BA5B8A71478FB90C12578E7002F60F5?OpenDocument#sec10 .
Lep pozdrav,
Pozdravljeni.
Jaz imam pa sledeci problem. Namrec, trenutno imam se status studenta in sem zavarovana po mami. 28.4. bom dopolnila 26.let, sem pa noseca in imam rok poroda 4.5.
Na socialni so mi rekli, da bom imela zavarovanje urejeno preko njih, pa me zanima kako je s tistim casom vmes. Namrec jaz lahko vlogo oddam na CSD sele po porodu. Kako je potem z zavarovanjem za tistih nekaj dni, preden bom lahko oddala vlogo in da mi jo odobrijo?? Predvem me zanima zaradi poroda? Ali bi v primeru da ta cas nisem zavarovana morala placati kaj?
Za pomoc ze vnaprej hvala.
N
Pozdravljeni,
zavarovanje si morate urediti z dnem, ko dopolnite 26. let.
Glede dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vam zaradi poroda ni potrebno skrbeti, saj je porod 100% krit iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Glede OZZ pa vam predlagam, da preverite na ZZZS, kako bi najlažje uredili vaš status po dopolnjenem 26. letu starosti.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Imam vprašanje, ki se nanaša na študentski status oziroma študentsko delo po 26. letu starosti.
Leta 2005 sem se prvič vpisala na Fakulteto za družbene vede, nikoli ponavljala ali pavzirala, diplomirala leta 2009, nadaljevala podiplomski študij na isti fakulteti, vmes izkoristila absolventski staž in letos magistrirala. Ker mi je leta 2011 študentski status na FDV-ju pretekel, sem se kot diplomantka vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, da sem lahko ohranila status in opravljala študentska dela (žal je situacija na trgu taka kot je in mi ne preostane drugega kot “vleči status”).
Glede na to, da sem letos dopolnila 26 let me zanima, kako je z možnostjo rednega študija oziroma opravljanjem študentskega dela še naprej? Kakšne so moje možnosti v primeru, da mi tukaj, kjer delam kot študentka že 3 leta, jeseni ne ponudijo redne službe? Pridejo v poštev vpis (kot diplomantka) na drugo univerzo, ali na srednje šole?
Hvala za odgovore že vnaprej in lep sončen pozdrav!
Pozdravljeni,
ste na forumu prostovoljnih zdravstvenih zavarovanj, tako da vam odgovorv o študentskem delu žal ne znam dati.
Svetujem vam le, da si (ker ste dopolnili 26 let) uredite obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, saj po 26 letu nimate več storitev 100% pokritih iz obveznega zdravstvenega zavarovanja – ne glede na status študenta.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
posredujemo vam povezavi na spletne strani, kjer so navedene informacije, po katerih sprašujete:
Lep pozdrav,
Robert Kavčič
TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.
http://www.zdravstvena.net/
Pozdravljeni,
V kolikor vam poteče status z oktobrom, si morate urediti obvezno zdravstveno zavarovanje, ne glede na to, do boste šele januarja dopolninl 26 let.
Obvezno zdravstveno zavarovanje si uredite na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.(ZZZS)
http://www.zzzs.si/
Lep pozdrav,
Robert Kavčič
TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.