Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo strupene snovi v insulinu

strupene snovi v insulinu

V insulinu, ki ga uporablha moj otrok je tudi fenol. Fenol pa he strupen. Skodljivo vpliva na ledvica, jetra, zivcni sistem. Zanima me, kaksne so lahko posledice, ce celo zviljenje vsak dan telo dobi tako veliko insulina….priblizno toliko enot, kolikor ima oseba kg. Res me skrbi, kaj jo caka.
Potem je tu še metarezol, krezoli so zelo strupeni, v 1ml Humaloga pa je celo 3,15 mg metakrezola. Kaj pa v Novorapidu? Npr v 50-ih letih bi lahko v telo prejela 30 ali 40 g metakrezola! Kaj to pomeni? Kako se izloča iz telesa? Kaj pa klorovodikova kislina, ki je tudi v insulinu? Cinkov klorid?
Vem, da nujno potrebuje insulin, ampak zelo me skrbi vnos teh ostalih snovi v organizem. Sploh ker prejema insulin od najzgodnejšega otroštva in so te snovi prisotne skozi celotno obdobje rasti, razvoja.
Mislim, da je drugače, če začneš z vnosom po puberteti ali pa praktično še v obdobju dojenčka.
Vem, da brez insulina ne more, vseeno pa me zanimajo možne posledice, količine teh snovi, ki so v insulinu prisotne in njihov vpliv na organizem.
Pomeni vse to, naj bo vnos insulina čim manjši? Trenutno je precej težko, ker je v fazi hitre rasti, zelo veliko poje in seveda je velik tudi vnos OH in posledično vnaša veliko insulina. Trenutno pri 13-ih letih ima 0,8 IE do včasih celo 0,9 IE Insulina na kg telesne teže. Koliko insulina na kg telesne teže je optimalno? Slišim, da imajo nekateri vnos samo 0,5 IE na kg telesne teže ali še manj. Verjamem, da je to varneje, pa še to ni ok.
Hvala

Pozdravljeni,
ogromno otrok je na inzulinu že ogromno let. Njihovi zapleti so zaradi povišanega sladkorja in ne zaradi primesi v inzulinu. Menim, da je varneje, če ima otrok dobro urejeno sladkorno bolezen, kot pa da otrok ne dobiva dovolj inzulina zaradi vašega strahu pred dodatki, ki so v inzulinu in skrbijo za njegovo stabilnost, trajanje in s tem tudi učinkovitost. Koliko enot inzulina nekdo potrebuje je povsem individualno, odgovor je, da toliko, da je njegov krvni saldkor dobro urejen. Le to je najboljša popotnica vsakemu otroku s sladkorno boleznijo.
Obremenjujete se s stvarmi, ki jih ne morete spremeniti, s tem negativno vplivate tudi na psiho vašega otroka, ki bo moral celo življenje živeti s svojo sladkorno.
Svojemu otroku boste dali največ, če boste mirni, ljubeči in razumevajoči, da ne boste delali panike za stvari, na katere ne morete vplivati. Škode vaše energije, raje jo v pozitivnem smislu podarite ljudem okoli sebe.
Pozdrav
Karmen Janša

Karmen Janša

Najlepša hvala za odgovor.
Vsekakor se trudimo za dobro, oziroma za odlično urejeno sladkorno bolezen. Hčerki mojih strahov sploh ne omenjam. Ravno v tem času se ji je zelo povečal apetit in ji stalno govorim, naj se do sitega naje in pokrije OH z insulinom. Me pa vseeno skrbi. Po eni strani se tako zelo trudimo s hrano, pridelamo doma, kar je mogoče, kupujemo biološko hrano ali čim manj predelano. Se trudimo na vseh področjih, da v telo ne vnaša strupenih in škodljivih snovi, po drugi strani pa je to v snovi, ki je zanjo življenjskega pomena. Se bom potrudila o tem sploh ne razmišljati.
Hvala vseeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close