Strup za podgane & Miši
Ne, mislim resno, zagovorniki pobijanja živali imate tako bedne in bolne argumente, da me glava boli. … delajo škodo, prenašajo bolezni….
Če bi zatrli, iztrebili in pobili vse, ki delajo škodo, prenašajo bolezni (in to zavestno), bi človeški rod že zdavnaj izumrl.
Nekateri se pač izživljate nad živalmi, nad njimi izražate svojo moč (ker nad močnejšega od sebe pač ne upate – slabiči), tako sproščate svoje frustracije, svoj neuspeh v življenju, svojo zagrenjenost…. in takšnim osebam bi z vso pravico rekli “golazen”, ki bi jo bilo treba po vseh pravilih zatreti.
Zdaj pa prosim vse ljubitelje miši in podgan. Ko imam doma kolonijo po več 10 podgan in še več miši. ALi res mislite, da se da to poloviti in izpustiti. Če v to verjamete ste res norci. No ja norci ste tako ali tako, kar se izraža v tem kaj pišete.
Pa še to. Človek je kriv če se kolonija podgan/miši tako razmnoži, zaradi preobilja hrane. To pomeni, da potem ni naravno, če je tako veliko živali, kar spet pomeni, da mora človek to popraviti. Zatirati glodalce.
Draga Yo_ sam menim, da svetilnik01, bojnab, lastovka25 in podobno misleči imajo zagotovo polno garij, bolh, glist in trakulj, pa še kakšnih uši in pršic, kajti tudi to so živali in potrebujejo svoj življensjki prostor in se jih ne sme pobijati, oz. nima nihče srca, da bi ubil ubogega klopa ali bolhe, ki se je udomačila na tvojem psu. Kajti tem ljuibiteljem živali, ni važno ali je človek, ali pes ali pršica ali paramecij. Vse to so živali in zaslućijo si živeti. Najbrž imate tudi lase polne uši…si prav predstavljam…
Zdaj boš pa govoril o žaljenju?! Poglej svoje poste Svetilnik01. Povedal sem to, kar ves čas trdite, da se noben žival ne sme pobijati. Ja tudi uši bolhe klopi paramecij so živali, tako kot miši, psi, krave…..Ali se po tvojem mnenju to spodobi ubijati? Če ja, potem je nekaj narobe z vašo dosedanjo filozofijo. Morda bi jo moral ovreči…Kaj meniš?
Nič nazaj ne velečem. vedno stojim za svojim stališčem! Tudi moj pes dobi očasno bolhe in jih seveda zatiram. Kakor tudi zatiram miši in pdgane. Ker pa ves čas govoriš, da ljudje ki pobijamo živali, nismo ljudje in podobno….si predstavljam, da ti ne pobijaš oz zatiraš uši bolhe…..PS. Tudi živali kot so svinja, govedo itd. pobijamo, zato da živimo….hočem in vztrajam pri tem, da je razlika med tem ali pobiješ psa ali mačje mladiče in ali zatiraš miši, bolhe uši….Nenazadnje tudi listne uši naredijo škodo na vrtu…in so pravtako živali,…in jih zatira mislim da 99% ljudi…..
res sem obupal, ker vem, da imam svoj prav….in mi je težko, če ne morem tega nekomu dopovedati. in vem da so taki ki so enakega mišljenja. Mislim, pa da večina tule gor, ki se zavzemate za miši in podgane, tega problema še ni videla. Bolje bi bilo, da bi se posvetili drugim živalim, npr. mačkam, psom….pobijanju mladičev. Mislim, da je tisto večji problem in če bi bila enrija bolj usmerjena tja, kot pa nakladanje tu, zakaj se miši in podgan ne sme pobijati, ne bi bila zavetišča za živali vedno polna, in ne bi bilo vedno slišati grozodejstva, ki jih je naredil človek…
Že mnogo časa nazaj sem se odločil, da ne bom več sodeloval na tem forumu, ker enostavno ne moreš priti do živega, pa me je potem spet , ko sem zasledil enakomislečega, premamilo, morda pa lahko s skupnimi močmi pokaževa razliko med pobijanjem, mučenjem itd.
Vem,da tega vsi ne razumete….konec koncev bistvo je skrito očem.
Pa kaj je s tabo svetilnik??? Ti očitno nisi pri pravi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ti ne razumeš!!!! po tvoje je 98% ljudi na tem svetu sposobnih umoriti človeka, namreč to je pribl.odstotek ljudi, ki zatira glodavce. take izjave so bolane! tvoje, lastovkine ipd.ljudje koljejo živali za hrano, pa nihče nikogar ne obtužuje.ker tako pač je. in ja, očitno je tudi, da eni ki se taki zagovorniki golazni MORATE imet uši, namreč vi NE pobijate živali.Ah, niti je jeste mesnih izdelkov, kaj šele mesa! se motim? potem očitno NE STOJITE ZA SVOJIMI BESEDAMI! torej ste LAŽNIVCI!!!!
nakladanje! jaz sem pobil več tisoč podgan in miši, ampak nikoli, nikoli psa ali mačke. Še v zavetišče jih hodim hranit! Pa še to: miši in podgane so glodavci, golazen ali kakorkoli. Če ima človek kaj v glavi, dobro ve kako in na kakšen način ukrepati, če se ti golazen pride v bližino! pa še nekaj: nisem še ubil človeka niti mi take neunosti krožijo po glavi!!!
če hočem se lahko derem koliko me je volja! in to zato, ker me zelo jezijo tvoje besedilo. pa kaj se ti tako sekiraš za to, kdo ubija miši pa podgane? ti si enostavno prepričan, da maš prav. od kod mi torej 98%? to sem prebrala nekje, ampak se ne spomnim točno. bilo je napisano, da glodavce, torej miši in podgane uničuje 97,in še nekaj% ljudi. haha! ČE KDO RABI LEPILO ALI KAKRŠNOKOLI VABO NAJ SE MI OGLASI! pa še nekaj: najbolj všeč posti so mi od tistih, ki so enakega mnenja kot jaz, poseboj oni od Janja n. preberi si ga, dragi svetilnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!