Strup za podgane & Miši
Bjon, sam vidiš, da s takimi ne moreš komunicirat. Dejstvo je, da imamo eni pomembnejše delo, kot je lovit, hranit, puščat miši in podgane na prosto…. Strupek-očitno je, da nisem bil dovolj jasen: tebi so ne naselile v avto, meni nad rigips plošče. pa kaj si res neumna???? se zavedaš kolikšno število glodavcev je to??? Pridi k meni, kupi mišolovke, jih polovi pa si doma naredi podganji vrt. Svetilnik pa ostali bojo prišli, ampak vstopnice naj bojo kar drage, glede na to, da eni obožujejo te “živalce” in so verjetno pripravljeni kar precej denarja odšteti za svoje ljubljenčke. Ivan- jaz bi tebe po gobcu!
Ah, dragi oboževalci, ravno včeraj sem vašim ljubljenim živalcam dal hrano. celo dve vrsti, ena je bla pšenica, druga pa je dišala po vaniliji. Vam sporočim kdaj lahko pridete, da boste uredili stvari za pogreb!!!:-)))))))))))))))))
:-)))))))
Če miši nastaviš strup (lepilo) ali mišolovko, imaš z enim in drugim popolnoma enako dela! Če miš uloviš z mišolovko, jo moraš spustiti ven, če ji nastaviš strup, jo moraš ravno tako odnesti ven. Ali pa jo boš mogoče ti pustil kjer pač je in užival v njenih vonjavah?? Ja, tudi takšni primerki se najdete, ki doživljate orgazem pri čudnih prečudnih stvareh :-))))))))
MIŠI IN PODGANE JE TREBA USTAVLJAT PRI RAZMNOŽEVANJU, SAJ V NASPROTNEM PRIMERU BI POVZROČALE ŠE VEČ ŠKODE, MOŽNOSTI PRENOSOV NALEZLIVIH BOLEZNI BI SE POVEČALE. A VESTE, DA PODGANA, ČE JE UJETA V PROSTORU S ČLOVEKOM IN NIMA IZHODA NAPADE? UGRIZ PODGANE JE ZELO BOLEČ IN HKRATI NEVAREN. IMEL SEM ŽE IZKUŠNJE.
Ji pač odpreš vrata/okno in bo zagotovo pobegnila. Kdo si pa želi biti zaprt v istem prostoru s človekom??
Ugriz ene podgane se tudi ne more primerjati s tem, kaj ti lahko naredi en človek. Podgana te nikoli ne more posiliti, ne more te zapreti za nekaj let v temno klet, ne bo te mučila in šele nato ubila. Tega je sposoben samo človek. Tudi pedofilije, zoofilije, nekrofilije in še česa podobnega je sposoben le človek.
Sicer pa bi nekaj predlagala: predstavljajte si, da vam stvari namesto miši, podgan uničujejo neki neznani ljudje. Kaj bi naredili v tem primeru? Bi jim tudi nastavili strup, da bi umrli?
in zakaj gledaš s samo najslabše strani, ki jih človek naredi? če npr. ne bi bilo človeka ne bi danes pisala na tem forumu. človek je tisti,ki je odkril zdravila, je prav tako tisti, ki v šoli uči naše otroke, je npr. policist ali kriminalist, ki se trudi ujeti morilce, posiljevalce…Ne moreš vseh ljudi metati v isti koš.
Zdaj pa še mi razloži, za kaj so koristne podgane. Resda te ne more posiliti, ne naredi ti pa nobene koristi, razen škode.Ta je lahko materialna, lahko ti pa prinese tudi kakšno bolezen.
Moj point ni v tem, da so VSI ljudje slabi, podgane pa so super in oh in sploh. Point je v tem, da so lahko oboji slabi ali dobri ali pa nevtralni pač. Škodo ti lahko naredi človek, podgana, miš, pes, zajedalska rastlina, bakterija,… Škodo ti lahko naredi tudi plaz, strela, potres,… Zmeraj se da zaščititi stvari, če je človek dovolj pameten.
POSKUŠAM SAMO ODPRETI OČI TISTIM, KI SI JIH ZATISKAJO IN VSEPOVPREK POBIJAJO. S tem se v ničemer ne razlikujejo od tega množičnega morilca z Norveške.
Rasizem, šovinizem ipd. se sploh ne razlikujejo od speciecizma. Če se gremo igro POBIJ VSE, KI TI ŠKODIJO, je namreč samo še vprašanje časa, kdaj bo kdo, ki so mu všeč npr. podgane (ali pa psi, krave, ni važno) in ne mara ljudi, poprijel za orožje in pobil nekaj morilcev živali. Kar poglej nekaj postov v tej temi. Kaj si potem mislijo in načrtujejo šele tisti, ki ne pišejo sem??!!
hej pametnjakoviči! razlika med človekom, ki zatira podgane in Breivikom, torej norveškim morilcem je OGROMNA! pa kaj se zavedate svojega pisanja???? Sramota je take neumnosti pisati!! Kje v naprimer EU je sploh dovoljeno ubiti človeka, oz.kje te kaznujejo, če ubiješ miš???? Golazen je treba zatirat!!!
mojih očeh ni nobene razlike zame so vsi morilci kdora lahko ubije miš lahko ubije tudi človeka treba bi bilo narediti zakon ki bi take osebe javno označil
a veš koliko ljudi na tem svetu se ne strinja s tabo???? mogoče bi morali uveljaviti zakon,da bi se javno označile osebe, ki ne želijo zatirati golazni. Namreč-ta golazen ne dela samo škode ampak prenaša BOLEZNI!!!! ampak enim je zastonj pisat, saj ne razumejo!!!!