Strup za podgane & Miši
aja tak mimogrede nekateri ko ste taki ljubitelji miši in podgan nimam nič proti nobeni živali ker jih naravnost obožujem lahko pa vam poevm z lastnih izkušenj ko je šla mama pred tem ko smoo ovce spustili z hleva odstranit en karton tam ker je bil tam ker je pihalo not ji je pred noge skočilo okoli 25 podgan no pa polovite vi to in jih nekam spustite to pa polek mene ne bo živelo ker ko bi jas v lastni bajti opazla miš kaj šele podgano se odselim pa nikol več ne pridem nazaj če ne pa se mi zdi najbolše odganjanje z mikrozvočnim valovanjem saj prežene celo skupino saj ti lahko vloviš glavno podgano jo spustiš in potem te živali nebodo imele več vodje in se bodo hitreje množile se pretepale in boš imel poškodovane in pobite podgane po bajti zaj pa kak je vam bolše jas nebi prišla blizu kletke kjer bi bla ta žival noter tako da je najlažje da ono vtakneš v eletriko pa odžene ker lepilo se mi zdi čisto grozno da s ežival tam muči in nikamor ne more prit na koncu pa jo še gdo samo živo vrže na cest groza al pa mišelovke ki bi naj”humano” ubile miš kaj za vas je humano da jo preseka na pol??? in strup se sploh gdo zaveda bolečin teh živali tak da kot sn že rekla mikrovalovi so najbolši odženejo vso skupino in to je kurativa kot preventiva
Če se miši ne sme ubit, potem se tudi muhe ne sme, pa glist, pa komarjev itd itd. A to, da pa kača požre miško je pa za vas sprejemljivo ? Ker točno to folk dela, doma si lasti pitona, potem pa kupuje miši in mu jih da za jest. Potem pa še butasti vegaterianci pridejo na plan, ki ne jejo mesa, ker imajo radi živali. Saj jih imam tudi jaz rad, npr. mačke, pse, papagaje, vseeno mi pa zapaše za čez vikend kšno kokošjo juho si skuhat Ja saj bi se marsikatera žival lahko prehranjevala samo z zelenjavo, pa se ne ane, ker še vedno velja pravilo survival of the fittest, večja žival poje manjšo.
Gor je že nekdo lepo napisal, da miši niso prav nič koristne na vrtu, ker vse poglodajo. Potem pa pišete, ne ubit miško, ne jo, ja od kod pa dobite vi to zelenjavo, če ne od kmetov ? Greš v Merkator, stehtaš in kupiš solato, za vas je to tako preprosto ane.
Najboljši komentar v tej temi je pa itak, pazi da ne boš ti v naslednjem življenju miš. Hahaha, pa to ne moreš verjet ! :>
To pa naredi blokovsko življenje. Vsi ti ljudje ne vedo, da 2x na leto poteka deratizacija. Poteka tudi po mestih in vseh industrijskih obrati, kmetijah, torej povsod. Podganam in mišim pa nekako ne grozi izumrtje…
Podgane niso avtohtona vrsta. Razmnoževalni potencial miši in podgan je ogromen.
Psi se ne morejo zastrupiti, saj morajo biti po zakonu na vrvici in se ne smejo spuščati, strupa pa je treba postaviti tako, da ne morejo do njega ne psi, mačke in otroci. Če zaradi tega pogine kakšna mačka štejem to kot korist, saj so prostoživeče mačke veliki uničevalci ptic, žab in kuščarjev (ZAŠČITENIH IN AVTOHTONIH VRST!!). Protistrup je vitamin K. Miši in podgane poginejo zaradi notranjih krvavitev.
Lepilo pa je po mojem popolnoma neetično.
Si to kdaj preizkusila? Jaz sem. So bile miši prej nazaj kot jaz. In, sorry, ljubezen do živali gor ali dol, ko imaš vse posrano, ko niti ene žlice ne moreš uporabit brez da jo prej razkužiš, se ta ljubezen neha.[/quote]
Tvoja se neha, ker je sploh nikoli ni bilo.
In jaz sem preizkusila. So se mi naselile v motorju avtomobila in imele mlade. Nastavila sem jim past za podgane, v katero so se ulovile in ostale cele, žive in zdrave. Zjutraj sem jih spustila. Nikoli več se nobena ni vrnila.
Ne vem no ali si ti tako trda v glavi, ali se samo delaš??
Ti bom razložila kot otroku. Čisto enako res ni. V avtomobilu ti lahko naredijo konkretno škodo, v kuhinji ne. Bo šlo?
Sicer sploh ni to point vsega, hotela sem ti povedati, da se lahko miši znebiš tudi na način, da ostanejo žive in jih ni treba poklati, zastrupiti ali karkoli pač že ti delaš.Ja??