Strup za podgane & Miši
Meni se vse bolj dozdeva, da gre tukaj za hud primer razcepljene osebnosti. Vse bolj se mi dozdeva, da gre v bistvu samo za enega pobijalca živali, ki ima tisoč obrazov (beri nickov).
janja N, natie, ???????, Lawrenc :-)))))
vsi enak stil pisanja, vsi enako primitivni, neizobraženi, prostaški, vsi enake slovnične napake….
tako da ni 2x za reči, da se bo nekdo resnično znašel v prisilnem jopiču 😛
Sicer pa, Lawrenc (ali natie, janja N. ???????) ali kdorkoli si že, v nečem ti pa vendarle moram dati prav.
Ko človek nima (beri: upravičeno izgubi) spoštovanje do človeka, pridobi spoštovanje do miši, podgan in vseh živali nasploh, ker so neprecenljivo boljše od človeka.
Bolj spoznavam ljudi, raje imam živali !!
ŽIVALI NE MOREJO GOVORITI, LJUDJE PA KAR NAPREJ LAJATE !!!!!
Še vedno nekateri ne razumete, da vas bo pobijanje pripeljalo kvečjemu do lastne tragedije.
Na tem forumu je pred nekaj dnevi nekdo spraševal po podatkih o nekem mučitelju živali in bil celo pripravljen plačati zanje. Kaj mislite, za kaj jih rabi? Tole se za vas, ki tako zelo zagovarjate pobijanje in tudi pobijate, ne bo dobro končalo. Povprečen heker lahko odkrije vašo lokacijo v trenutku in lepo proda vaše podatke nekomu, ki je izgubil vero v dobroto ljudi in ki bo svojo jezo prišel strest nad vas. Ne mislite, da se lahko varno skrivate za svojim nickom.
Predlagam, da začnite živeti v miru s samimi seboj in z bitji okoli vas pa se nimate česa bati.
jaz grem vsaki dan na vrt in pobijam polze. prebodem jih z zebljem tako da pocasi umirajo. ptice in zajce ki mi unicujejo pridelek ubijem z flobertom. krte ubijam z doma narejenim mehanizmom ki krte, ce se zeli resiti zivega odere. za misi, podgane, veverice, ptice in ostalo golazem pa poskrbi mackon. ravno vceraje je pojedel celotno vevericjo druzino. mami je pojedel samo nogo otroke pa je pojedel od glave do pete. moralo je biti ukusno ker od takrat naprej je najbolj srecen ko najde vevericje gnezdo. za nepovabljene pse in sceneta pa poskrbi domaci pes, za katerega sumim da v trganju nepovabljencev uziva. ob ubijanju teh skodljivcev ne uzivam, niti se mi ne smilijo. je pa pac potrebno. ce je vprasanje jaz in moja hrana ali oni potem ni nicesar za razmisljati. clovek je pac clovek najbolj razvita zival, in je povsem normalno da ubija druge zivali, to je povsem naravno.
Imaš pa res ‘lep’ post.
Ne zavedaš se, v kakšnem svetu živiš in kako nori so v resnici ljudje. In vedno bolj nori bodo. Kaj boš pa naredil, ko te bo preko hekerjev izsledil nekdo, ki ima miši, podgane, polže,…raje kot tebe? Preberi si na forumih (tudi na tem), koliko ljudje plačujejo za take podatke. Misliš, da bo policija lahko zaščitila vse vas, ki tako veselo pobijate, pred ljudmi, ki bodo pobili vas? Verjemi, da mnogo ljudi skrivnostno izgine, ker so nekomu zaradi nečesa stopili na žulj.
Živi v miru z drugimi, pa se nimaš česa bati. Pred vsako živaljo, ki ti dela probleme, se da zaščititi brez pobijanja. Pa naj bo to sosed, ki ti navija muzko sredi noči ali pa polž, ki hoče požreti solato. UPORABI MOŽGANE in ugotovi, kako bi se dalo to narediiti. Jaz sem jih uporabila in imam mir.
nisem zelel odgovarjati ali zagovarjati napisano. nisem pa zaprl okna pa vidim repliko. lastovka25 da so ljudje nori ni res, smo si pa drugacni. ne skrbijo me drugace misleci, ce nekomu ne odgovarja da pobijam polze, misi in ostalo kaj mi pac skodi, zato da lahko zivim mu pac ne odgovarja. ima vso pravico na lastno misljenje. ce pa ga to tako moti in bi mi rad to osebno povedal ali pa bi me rad celo ubil je pa to njegov problem in ne moj. clovekova narava ni nic drugacna od preostale zive narave. ubijanje, direkto ali indirektno, je zivljenski krog vsakega zivega bitja. tisti ki se s tem ne more sprijazniti je zal obsojen na propad, spet ce se zato sam odloci spostujem njegovo voljo. zagovarjam pa neko zdravo ravnovesje, ce pobijas po nepotrebnem oz. ce ne ubijas ko je potrebno je narobe. kam bi pa prisli ce bi “cutili” vsako ubito zival ali pa pojedeno rastlino ? tu je rek nekega misleca “vse je strup in nic ni neskodljivo”. ja, potrebno je najti pravilno razmerje. latovka25 jaz uporabljam mozgane, vcasih je mogoce ravno uporaba mozganov boleca, mogoce so jih tudi zato tisti katere nazivas “norci” nehali uporabljati. zato bodo drugo leto moj vrt pred polzi varovale race katerim bodo polzi se kako teknili, mackon in pes pa bosta poskrbela za druge nebodijihtreba na mojem zemljiscu. in res upam da se nekdo ne spravi na moje race, mackona in psa 🙂
kmet, ti si res tipičen kmet če mene vprašaš, takih kot ti je kar veliko, menim da je tvoj post primitiven, nazadnjaški in hujskaški. take kot si ti bi jaz na licu mesta likvidiral. to da se ti veverice pa krti na smilijo ko jih pobijaš in streljaš ptice , pove veliko o tebi, tudi ti boš upam da enkrat crkaval in se spomnil vseh katerim si gorje prizadejal, ampak oproščeno ti na bo.še vsak je vse poplačal predno je odšel v večna lovišča in tudi ti boš.
Veš, dragi KMET, osebno ti ne verjamem niti besedice. Dobro namreč vem, da si si vse skupaj izmislil, da bi izzival ljubitelje živali.
Ti pa vseeno povem, da si en velik primitivec, če lahko na tak sadističen način pobijanja živali sploh pomisliš.
Dragec, mene ne moreš sprovocirati, lahko pa se zgodi, kot ti je že napisala Lastovka, da koga boš. In to v tej meri, da boš TI tisti, ki boš umiral dolgo in v mukah. In čisto sam si boš kriv!
zakaj bi se mi smilil ptič, veverica, krt, miš, podgana ki ga ubije mačkon ? včasih je res neprijetno slišati zadnje krike teh živali, ko jih zapušča življenje, preden končajo v želodcu ali pa razkosani. ampak tako je življenje. vse se konča nekomu v želodcu, tudi človek. da bom umiral dolgo in v mukah je malo čudna izjava. vsak od nas umira dolgo, k vragu, dalj časa umiramo srečnejsi smo. življenje pa tudi ni ena sama veselica, so tudi mućna obdobja, katera pa hvalabogu pozabimo. tistim “ljubiteljem živali” ki ste preveč čutni svetujem da se naučite živeti, će ne boste trpljenje videli na vsakem koraku in to ni lahko breme. ste ljudje in ne bogovi, uživajte življenje, dokler ga živite, pa četudi v grehu.