Strup za podgane & Miši
Resno vprašanje, a imajo tvoje živali bolhe??
Ali jim daješ ta strup preventivno? Kajti dokazano je, da tale zadeva, ki gre živalim v kri, zanje ni ravno koristna.[/quote]
Glede na to, da živim na podeželju, kjer se pse prosto spušča ponoči in kjer mačke prosto tavajo naokoli in seveda, noben od teh ni tretiran proti zunanjim in notranjim zajedavcem, se pa veselo pojajo po naši parceli in pomožnih objektih – kaj misliš, zakaj tretiram svoje živali tako, kot jih?
In ja, vem, kaj živali lahko povzroči prehuda invazija bolh. Imam “začasnico” doma, ki ima zaradi invazije bolh, ko smo jo komaj rešili na veterini, ko je bila skoraj izpita od njih, doživljenjske posledice (neorientiranost, popoln padec imunskega sistema in stalni epileptični napadi – med drugim). Ja, če bi vedela, kakšne bodo posledice, oživljanja ne bi dovolila. Ker zdaj pač je, kakor je, pa tudi ne bom dovolila, da se kateri od živali v moji oskrbi, zgodi kaj podobnega.
Zadovoljna z odgovorom?
p.s. Zgoraj omenjena “začasnica” išče dom btw. Takega, varnega, brez izhodov ven. Aja, pa potrebuje tak prostor, kjer ji je vse na dosegu, ker ne zmore skokov, kjer ne more nikamor past, ker nima globinskega zaznavanja, pa kjer se ob nič ne more udarit oz. se kjerkoli poškodovat, kadar ima epileptične napade. Jo ti vzameš, da ne bo več mučena pri meni?
Mislim, da je zgoraj navedeno dovolj. Za vsakega, ki ima glavo še za kaj drugega kot za frizerja.
Preden kdo začne lajat, naj se spomni tistega psa iz Boršta. Kako že je tisto bilo?
Zaslužila bi si, da ti odgovorim na enako žaljiv način kot si ti meni. Pa se ne mislim spuščati na tvoj nivo.
Moje vprašanje je bilo povsem normalno, tvoj odgovor nikakor. Pa nič zato. Saj tukaj smo itak ž
e vsi navajeni tvoje zadirčnosti.
O epileptičnih napadih pa ne bi. Teh nikakor ne morejo povzročiti bolhe!
In ne, jaz je ne bom vzela, mi življenje z enim epileptikom povsem zadostuje!!
Glede glav in frizerja pa tole. Enim je glava vsaj v okras, nekaterim pa niti to ne…
Ojoj, tule je pa očitno veliko otrok. Sem si predstavljala, da se mlada generacija (ker so večinoma bolj razvite duše) bolj zaveda, da smo na tem svetu vsa bitja močno povezana in če se škodi drugim, se škodi tudi sebi. Očitno bo res treba v vrtce in OŠ uvesti vsebine s področja dobrobiti živali pa o medsebojnih odnosih, so nujno potrebne.
O ne, fizična starost oz. mladost generacije pa z razvitostjo duš nima veliko zveze.
Je pa sočutje res izginilo nekam in bi ga bilo treba začet obujat vsaj pri otrocih, če so že pri odraslih taki poskusi včasih streli v prazno. Tako sočutje do živali kot soljudi.
ah daj no svetilnik! ti pa še nekaj vas,je žalilo na vse možne načine! pa daj si malo preberi kaj si pisal ti in tvoji “privrženci”.saj tudi sama nisem šparala besed, ampak vsaj priznam. žalilo se je vsevpoprek. ne vem več kdo, ampak nekda me je opisal kot “mučiteljico živali, ki niti na svojega lastnega otroka ne pazi”. pa eni ste res nenormalni. saj niti ne poznate človeka, pa si že vse možno izmišljujete.ne moreš človeka soditi, zaradi enega stavka.
Kdor ne mara živali, ne mara ljudi.
Tipičen primerek takega stvora sta natie in janja N
(pa naj še kdo reče, če pregovor ne drži)
Kdor lahko drugega zmerja s prasico, želi smrt njegovi mami, babici…. , ki z vso zadevo nimata ničesar,je manj kot poden od podna. Od takšnega izmečka res ne moreš pričakovati, da se bo usmilil miške.
Sicer pa, kar seješ, to žanješ in verjamem, da sta tako janja N kot natie izjemno osamljeni in zagrenjeni osebi, ki v življenju nista našli sreče (kar se ne čudim) in si na tak način razveseljujeta svoje sive dni.
Tako mimogrede, draga natie, tudi jaz želim tvoji mami, v kolikor se že ne obrača v grobu, pa tvojim otrokom, v kolikor jih imaš, če ne pa, ko jih boš imela, da bi bili ugrabljeni, na brutalen način posiljeni, razkosani in vrženi v smeti. Tako! Opravljeno!
Kako se počutiš zdaj, ko si na lastni koži okusila kako je, ko nekdo nekaj strašnega želi tistim, ki jih imaš rada???
No ja, vem, da bom zdaj prasica in da boš preklela mojo vesoljno družino, a me ne gane. K tej temi se ne vračam več, ker s takšnim gnojem kot sta vidve, ni mogoče debatirati.
Preveč, dosti preveč zaudarjata!
Papa :-)))))))))))))))