Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Stroški za cigarete

Stroški za cigarete

jaz 1 na dan,moj 2 na dan,kadiva marlboro-skupaj cca 300eu/mesec:))))
ja drag šport ni kaj!

Ko bi bil vsaj šport? Ta bi vama koristil, tako pa plačujeta, da se zastrupljata!

Ko bi bil vsaj šport? Ta bi vama koristil, tako pa plačujeta, da se zastrupljata![/quote]

ja ni kaj ,pikneš se pa v vsako besedo:))
pa ni panike,še vedno si lahko privoščiva marsikaj-tudi za šport(jadranje)-in JA zelo nama koristi:)))

‘delava’ jih sama, šteka pride 16 €, na mesec skadim ca. 25€.

Pa koji kurac si ti meni, da bi morala vedet, koliko jaz dam za čike?! V življenju si nisem sposodila denarja ne za hrano, ne za čike ali položnice. Pa tud jamrala nisem nkol.

Brigaj se za se ljudi pa pusti pri miru!

Pa koji kurac si ti meni, da bi morala vedet, koliko jaz dam za čike?! V življenju si nisem sposodila denarja ne za hrano, ne za čike ali položnice. Pa tud jamrala nisem nkol.

Brigaj se za se ljudi pa pusti pri miru![/quote]

Odgovori so neobvezni. Kdor ne želi naj ne odgovarja. Ker pa je na monu sigurno več kot polovica kadilcev, ugotavljam, da ste se malo zamislili in si nočete priznat koliko denarja zmečete za čike. Žal je tako, da si boste morali priznati, da mečete denar za to, da se zastrupljate in da morda začnete razmišljati o prenehanju in končati s to grdo razvado!

Ma ti nimaš vseh pečk v lubenico vpetih!

ha ha 🙂
Tole moram prodat naprej :))

Brigaj se za se ljudi pa pusti pri miru![/quote]

Odgovori so neobvezni. Kdor ne želi naj ne odgovarja. Ker pa je na monu sigurno več kot polovica kadilcev, ugotavljam, da ste se malo zamislili in si nočete priznat koliko denarja zmečete za čike. Žal je tako, da si boste morali priznati, da mečete denar za to, da se zastrupljate in da morda začnete razmišljati o prenehanju in končati s to grdo razvado![/quote]

Ce si se odlocila za humanitarno delo, potem imas malo napacen pristop.
Na tak zadircen nacin bos tezko komu dopovedala, da zapravi veliko prevec za zastrupljanje samega sebe. Ti itak vemo in ce nam se kdo to pove, na tak nacin kot ti, si mislimo, pa kaj se ti vsajas, saj ne trosimo tvoj denar.
Da bi dosegela svoj namen, bi morala izbrati drugo pote, mesanica diplomatske taktnosti in direktnosti bi bila recimo idealna, samo verjetno ne zmores tako dobro prepoznati trenutka, kdaj je pravi za taktnost in kdaj za direktnost.

Js nimam problemov s kadilci, ki pač plačujejo kolikor plačujejo za čike, ampak ne jamrajo glede denarja! Na kurac mi grejo pa socialci, ki stalno težijo, da nimajo keša, in ti ne morejo častit niti deci soka. Kadilcem in ostalim zasvojencem bi js recimo skinu socialno pomoč in podobna nadomestila, dokler ne nehajo razmetavat denarja za take bizarnosti.

Kot bivši kadilec lahko povem, da je kadilec vedno zasvojenec. Nikoli svoboden in vedno v bitki. Kot zasvojenec zna tudi obračat dejstva v nerealno smer in kot sogovornik ni korekten in realen, ko se gre za cigarete seveda. Tega ne moreš vedeti, če si kadilec. Ko enkrat postaneš nekadilec lahko začenjaš ugotavljati kaj si bil. Ko sem kadil sem porabil letno približno eno mesečno plačo za cigarete (toliko gre ob eni škatli na dan). Verjetno sem porabil tudi kaj več, saj ena škatla običajno ni zadoščala. Tista obdobja, ko sem pa kadil manj so bila pa kratkotrajna.
Spomnim se, da sem se raje odrekal hrani da je le bilo dovolj za cigarete in ob tem sem se še počutil zdravega. Zanimivo je tudi, da ko je začelo malo bolj zmanjkovati keša sem kadil še bolj. Običajno sem v finančnih stiskah zvijal in kadil tobak.
Ja, tako ali tako mislim, da je boljše, da kadilci namesto cigarete kadijo tobak. Ne vem zakaj ampak tobak je ob enaki količini nikotina manj zadel. Verjetno ne dajo v tobak toliko amonijaka ali česa podobnega pa potem ni takih zadetosti. Ko sem prešaltal na tobak mi je na začetku vedno manjkal navaden cigaret in ko sem se navadil na tobak me je prvi navaden cigaret običajno zelo močno zadel. Pač, neka kemija je notri dodana. Saj je v cigaretih poleg tobaka še 600 aditivov.

In ti aditivi so tam z razlogom. Eni so zato, da pojačajo učinek nikotina. Drugi so zato, da pojačajo nikotinsko krizo, pa so dodatki, za ojačevanje same odvisnosti, kratkotrajno pomirjanje z zakasnelo živčnostjo, aditivi, ki s časom v ustih pustijo okus, ki kliče po novem cigaretu in tisti okus, ki kliče po novem cigaretu je zelo dolgoročna zadeva.

Jaz mislim, da do kadilcev ljudje načeloma niso fer, še najmanj pa tobačna industrija.
Saj ljudje niti vejo ne, da so svoje življenje in telo podvrgli skrdno načrtovanim mehanizmom. Za njih je vse samo en čik

New Report

Close