strojni ometi /ročni ometi
Mi smo dali delat ročne omete – ker pač ni vprašanja – so boljši od strojnih in lepše je narejeno, poleg tega pa je bilo cenejše. Ampak rabiš dobrega mojstra – za enega lahko posredujem številko.
Cena je bila 6 EUR na m2, material smo pa kupili sami – vse skupaj preračunano 9 eur na m2, sosed je pa dal za strojne 11 na m2. Tako da ne vem od kje vam informacije, da so strojni cenejši.
Kar se tiče hitrosti izvedbe – nama so okrog 500 m2 ometov naredili v 14 dneh, sosedu pa strojne v enem tednu. Če bi se mudilo, bi nama naredili ročne tudi v enem tednu, en delavec več.
Pri ročnih ti ni treba kitat – čeprav midva sva, pa mi je mogoče malo žal, ker so bili res res lepo narejeni. Pri strojnih moraš tako kitat, ker pokajo.
Nama so sicer rekli, da ni treba kitat (izvajalec del), so pa potem nekateri rekli, da je še vseeno boljše – razpoke se še vedno lahko pojavijo, pa manj barve porabiš za beljenje.
no na koncu, prideš celo do zaključka, da pa je itak vseeno – sam jaz sem še vedno privrženec ročnih, ker stari dobri mojstri še vedno zagovarjajo to tehniko in jaz verjamem njim, ne pa tisto, kar spravijo ven določeni firme za reklamo.
olga mačkova pri nam so naredili za 6.50 na m2 z materjalom ce racunas smo dal za 1000m2 6500evrov kitat ni bilo potrebno ce racunas tvoje omete si za 500m2 dala 4500 evrov ce zelis met glatke stene moras kitat ker je to zaribani omet z mivko tako da te kosta se 3 evre vec po m2 tako da so tvoji ometi prsli 12 evrov m2 tako te pride 6000 evrov tako da so rocni enkrat drazji pa nic bolsi .samo izvajalca moras met dobrega za strojne omete
Glede na to, da se gibljem bolj v gradbenih krogih in vsak dan srečujem od zidarjev do inženirjev, ki so mi povedali čisto drugače, kot zdaj tu slišim od enega posameznika, po mojem tebi niso čisto po resnici povedali. Važno pa je, da si zadovoljen.
Vem pa, da ometi niso bili poceni, kitali smo pa samo zato, ker smo se odločili, da bomo kitali strop in nismo želeli, da bi se opazila razlika. Sicer sva imela midva ponudbo 6.5 EUR na m2 z materialom za ročne omete – ki jih tudi ni nujno kitat. Ampak sva izbrala pač nekoga, za katerega sva vedela, da bo narejeno u nulo. Imava namreč tak tip hiše – vse v minimalističnem stilu, gole stene, da se dejansko ne sme videti niti najmanjše napake.
Višjo ceno bom že prenesla – glede na to, da sva pri ostalih izvajalcih zelo privarčevala. Bom mogla naredit spet izračun, pa tudi fajn bi bilo primerjat cene še s kom drugim. Pri vas so pa tudi precej nižje kot pri nas (Celje).
Ročni ometi so ročni in nobeden me nebo prepričo daso strojni ometi boljši.
Mi delamo isključivo ročni ometi in do zdej stranke so ful zadovoljni.
Je pa res da strojni ometi se hitro naredijo ampak ni res da so močnejši.
kot prvo nima trdnost dovolj za 10 do 15 let bojo začeli sami padat.
dokler ročni so trajni ometi in imajo trdnoz neglede na to da mi delamo ročni ometi.
In da mislite zared tega daih hvalimo jast govorim samo resnico kaj je boljše.
čebi bili strojni ometi boljši bisi kupo mašino za strojne ometi in bi delo strojne.
zared tega ker več denar ostane na strojne ometi kot na ročne ampak rajš vidim.
da so stranke več zadovolni in zared tega dokler delamo v gradbeništvu
Bomo delal to koje boljse. glede cene so približne s strojne 5.5 e brez materjalom 8 eur z mat.
Recimo ko en žebal zabijemo u drvo nemoremo ga zabit dokler ne udarimo s kladivom.
lahko naslonimo kladivo na žebal ampak se nebo zabio. L.P
Nč ne nakladam. ampak mi ni jasno zakaj se delate tok naumni.
logično je daso ročni ometi boljši kot strojni, nebom vec komentiro.
Najboljš neg delajo kako hočejo usak ima svojo željo.
Negdo hoče strojni negdo ročni nek same stranke odločajo kaj bojo.
Nebom nobenga prepričavao da dela ročne omete upam da ljude vejo kaj je boljse.
A delo je fala bogu dost normalno kvalitet je na prvo mesto.
Če delas kvalitetno skoz imas dela.
LEP POZDRAV,
zakaj bi bili strojni ometi slabši od ročnih?
ena tehtna razlaga.