Pozdravljeni!
Zanima me operacija štrlečih ušes. In sicer: od česa vse je odvisno ali se op opravi v lokalni ali splošni anesteziji? Kdaj priporočate op pri otrocih? kakšna je cena op pri otrocih? Nekaj sem slišala, da bi naj imeli otroci do 15 leta zastonj ta poseg. Je kaj resnice na tem?
Hvala za vaše odgovore!
LP, Malina
Pozdravljeni
Poseg pri otorcih in mladostnikih do 18 leta krije zavarovalnica.
Vrsta anestezije je predvsem dovisna od statosti otorka in zmožnosti da bi sorazmenro boleče injekicje lokalne anestezije prenesel brez hujšega stresa.
Veliko večino otrok ooperieramo v splošni anesteziji po posegu som še isti dan odpuščeni
Lep pozdrav
Aleš
Če koga zanima, sama sem šla na poseg pri 23ih letih, vse skupaj ni boleče, v lokalni anasteziji, še isti dan greš domov in se naslednji dan vrneš, da ti previjejo glavo (ni potrebno nositi tistega belega traka cel teden, lahko nosiš navaden črn (okrasni) trak, le da je non stop vsaj 1 teden, potem pa še 1 mesec samo ponoči. Jaz več nisem. In sem končno krasna! 🙂
Špel@, jaz sem po 3 dneh lahko šla ven, seveda s trakom čez ušesa. Malo bolečin je tudi še bilo, kak lekadol prve dni, potem pa ostane samo rana, šivi se kmalu razgradijo..
Nisem imela nobenih resnih problemov, vse je šlo po predvidevanjih..
Je pa normalno, da so zatečena, a bo minilo. Ne vidim pa razloga, zakaj ne bi šla ven. Kapo na glavo, pa bo.
Spoštovani,
Imam 25let in me že dolga leta motijo ti.”štrleča ušesa”.Kakšen je postopek za odobritev operacije?Je možno,da se po posegu (cca 1-2 mesecih) uho odpre po šivih?kako je pa kaj potem opazk po operciji?
Prosim,če mi odgovorite kar na e-mail naslov.
Za odgovor in rešitev ter vaš kontakt se vam že vnaprej zahvalim!
Lp,
Valentin Klakočer
korekcijo štrlečih ušes zavarovalnica po novem ne plačuje več tudi če ste mladoleten, razen, če imate zaradi tega psihološke težave. Cene se gibljejo okoli 1000e. Izberite si kirurga, za katerega zelite, da vas operira in se narocite k njemu. Če želite, da vas operiram jaz, se lahko naročite tudi meni. 🙂
lp,
pozdravljeni,
psihološke težave oceni klinični psiholog, kateremu otroka napotimo po pregledu pri nas.
lp
spoštovani,
na žalost zavarovalnica ni spremenila svojih kriterijev. Cene so cca 1000e
lp
Pozdravljeni,
jaz sem operirala sina, ko je imel 10 let v šempeterski bolnici, kirirga ne bi imenovala. Za operacijo smo se odličili na podlagi psihiatrinega mnenja, ker je bil pod stresom. Operacija je bila brezplačna je bila pa tudi slabo narejena. Ušesa mu še zmeraj štrilo in to eno bolj kot drugo. Za razmislek. Lep pozdrav