striženje las
To, da bo imela slabe lase je ena tišičnh babjih čenč. Mi smo sinu prvič strigli laske okoli 9 mes, pa še takrat samo okoli ušesk in na čelu, da ga ni motilo… Če ima zelo dolde, potem jo pač postriži na malo krajše,da je ne bodo motili in je tudi pranje las enostavnejše, zagotovo pa ni treba drastično posegati v njeno “frizurco”.
T.
Živjo!
Tisto o striženju in boljših laseh sem nekje prebrala, da ni res. Otrok bo imel takšne lase, kakršne mu določa njegova genska zasnova. Res je le, da s striženjem odstranimo “puhek”, ki še ni pravi las in ko potem zrastejo pravi lasje, se nam zdi, da so močnejši zaradi striženja.
Poleg genov seveda na lepoto las vpliva tudi prehrana, bogata z vitamini.
Če želiš, punčko postriži. Včasih je to morda pri tako majhnem otroku bolje, ker je laske lažje negovati in umivati. Sicer pa je to stvar okusa.
Dogovori se z možem, kaj je za oba sprejemljivo. Še malo, pa tako ne bosta več imela besede. Moja hčerka je imela do 3. leta vedno kratke laske, po svoji želji, pa tako lepe pričeske je nosila, ker ima super frizerko. No, zdaj pa si pušča dolge lase, ker bi bila rada “dama”.
Lep pozdrav!
Sonia
Pri nas smo šli na prvo striženje šele po prvem letu, čisto zaradi moje odločitve. So me že vsi žrli, zakaj ji ne pristrižemo lask spredaj, pa sem jih debelo gledala. Naša mala je namreč strašno potrpežljiva, kar zadeva lase in ker so spredaj res predolgi in bi ji lahko silili v očke, nosi zaponke ali pa mini palmice na vrhu glavice. Meni je bilo namreč žal striči ji lase spredaj na tisti tako nelepi frfru, ki ga ponavadi malčkom naredijo, pa sem se odločila, da bo za zdaj imela vse laske dolge…zdaj, ko je malo večja (18m), sploh ni več nobenih težav, sama prosi, da ji naredim čopko, strižemo jo pa občasno, da laski ostanejo zdravi. Krepki so pa itak, ker bi se ji sicer vozljali in cufali, pa s tem že od vsega začetka ni težav. Če bi bile, bi se pa tako ali tako postrigli.
A.
Striženje nima nič skupnega s kvaliteto las. Kakšni bodo lasje, odločajo predvsem lasni mešički, katerih pa škarje ne dosežejo.
Tudi jaz in moja hči sva imeli tanke lase, z leti pa so postali močnejši, tako da sva obe zadovoljni. Kako dolge lase bo imela tvoja hči, naj odloča ona sama, čeprav je še majhna, vidva kot starša samo poskrbita, da bodo pravilno negovani (umiti in počesani) ter da ji ne bodo silili v oči, kar pa se da to urediti s priponkami za lase, ki prav popestrijo otroški obrazek.
tole s strizenjem las in njih kvaliteto velja priblizno toliko kot nic. stare vraze. moja hci se je rodila s precej dolgimi lasmi in sem jih pri usesih pristrigla ze pri 2 mesecih, samo toliko, da sem ji oblikovala “procesko” 🙂 pri 17 mescih bi rabila ze pravo kosilnico, pa trenutno ni niti najmanj navdusena za strizenje.
torej, prav vseeno je kaj se odlocis, postrici pa je treba otroku lase, ko ga motijo, naprimer silijo v oci ali podobno.
ksenja
Živio!
Na rast last vpliva predvsem genska zasnova. Otroke je smiselno postriči predvsem takrat, ko laski silijo v oči, ušesa ipd.
Pri nas smo dvema otrokoma konice postrigli krepko po prvem rojstnem dnevu, drugo hčerko pa redno strižemo od drugega meseca, saj ima pravo levjo grivo (ko se je rodila, je babica vzkliknila, “Jej, jej, tole boste pa morali najprej k frizerju peljati!”).
Pozdrav!
Nina