strije, folna k., hrana
oj.lepo pozdravljena … tle se mamo prov fajn, tko da se le veckrat oglasi….
ja s kremo je tkole : lahko kupis najdrazjo ali najcenejso, pa bos lahko fejst spokala, lahko pa nic. to je odvisno od koze kok je elasticna….
folne kisline ne jem…. tko da nevem…. pijem samo magnezijeve sumece tablete pa sem in tja kako zeleza….
glede hrane pa je tako:od zacetka mi skoraj nic ni pasalo, zdej je pa ze bols. jej kar ti pase, le mal vec vitaminov pojej, vec sadja pa zelenjave
lp
kremo uporabljam od avona, je pa res tako kot je rekla tasy odvisno od elastičnosti kože, folno kislino sem jemala pri obeh nosečnosti prve tri mesece, pa tudi sedaj v tretji je bilo tako. Vmes še kakšno šumečo tableto železa, kar se hrane tiče, jej kar ti paše v mejah normale z povečanim vnosom po vitaminih (zelenjava in sadje). Če te bo pekla zgaga, potem ti odsvetujem slaščice, najbolj tudi ni zaželjeno jesti bifteka, pršuta (čeprav sama sem ga jedla, pa sta oba zdrava), svežih ribjih jedi… premalo kuhanega mesa, pazi na jajca, … no drugače še malo prebrskaj po internetu saj je le tega dosti napisanega. Želim ti prijetno nosečnost z obilo užitkov ob gledanju svojega rastočega bušija. Javi se še kaj!
No jaz pa jemljem folacin-folno, pa so ze trije mesci mimo. To se pojem pol pa itak ni vec treba, seveda tudi ni škoda…
Sm si ravno včeraj kupila kremo proti strijam in sm se pozanimala v lekarni in pri znankah da je za enkrat Vichy najboljša in je to tudi potrjeno. Dejansko je res da za malo denarja je malo muzike! Če nisi podvržena strijam potem jih ne boš dobila in se lahko tud z babysan mažeš k stane 500 sit, če pa si ti pa zagotovo ne bo pomagala. Jaz mam strije po stegnih že od prej in ne bom tvegala. Trebušček že raste in jaz sm se začela mazat! Kdaj pa imaš PDP?
Ojla,
jaz se mazem s kremo proti strijam od Sanosana in je odlicna. No, vsaj meni full ustreza. V DM jo dobis za 800 sit, tuba ti traja kaksnih 14 dni. Zdaj sem v 29 t, do zdaj ni nobene strije, in upam, da bo tako tudi ostalo.
Preden sem se zacela mazati s to kremo me je koza full srbela, potem me je pa takoj nehala. Se na misel mi na pade, da dajem 5.000 za kremo od Vichy-ja, ki pomaga ali ne. Ce imas ne-elasticno kozo, ti tudi najdrazja krema ne bo pomagala.
Prve tri mesece sem jemala tifol, to mi je sestra moje G priporocila.
Glede prehrane sem pa jaz na zacetku imela grozen apetit, pojedla sem vse kar se mi je naslo na poti 🙂 in sem posledicno nakopicila kar precej kg, zdaj v 7. mesecu pa sploh nimam apetita. Lahko pojem samo manjse kolicine, ker mi je drugace takoj slabo in tudi kg gredo bolj pocasi gor.
Lp, Naja
Dekleta,
najlepsa hvala za vasa mnenja. Mi zelo pomagajo, saj sem od različnih slisala, da bi mogla folno kislino ze zdavnaj zaceti jesti, saj ze pred nosecnostjo.
Strijam sicer nisem podvrzena, bom pa se premislila, ce si bom kremo kupila.
Kar pa se tice hrane, pa pojem skoraj vse kar vidim. Verjamete, da bi pico, ki jo pred tem nisem niti toliko jedla, sedaj pa bi jo tudi veckrat na dan ce bi lahko. Se moram kar malo nazaj drzati.
Aja, drugace pa sem v osmem tednu.
Res vam hvala in se se bom seveda vkljucila v vase pogovore.