Najdi forum

Stara sem 16 let, pa so se mi na bokih in stegnih pojavile strije.Zaradi tega sem tudi precej potrta in zgubljam samozavest.Imam normalno tezo, vendar “zilice” na bokih me zelo motijo.Skrbi me, da se bo z leti se poslabsalo.Slisala sem, da se celulit lahko odstrani, vendar strije le redko- samo obledijo barvo in se pomanjsajo.Rada bi kakrsne koli spremembe na bolje.Kaj naj naredim?Moja mami nima strij, torej ni dedno.Je to posledica zaradi premalo rekreacije, zasledila sem tudi, zaradi prevec konzervansov v hrani??? Prosim pomagajte mi z kakrsnim kolim nasvetom.
Lep pozdrav, ANA

Pozdrav!

Strije nastanejo kadar koža zaradi premajhne elastičnosti ne more slediti rasti telesa ter tako razpoka. Razlog je lahko hitra rast v puberteti, pri odraslih pa bodisi hitro nabiranje maščobe ali mišične mase (bodybuilderji jih imajo zelo pogosto).

Narediti ne moreš prav nič, postanejo pa strije s časom veliko manj vidne, zbledijo. Lahko pa preprečiš nastajanje novih strij s tem da paziš na telesno težo. Pri tem ti bo pomagalo ukvarjanje s športom.

Lep pozdrav!
Andrej

Jaz jih imam tudi – dobila sem jih ne vem zakaj že v 2 razredu osnovne šole – verjetno sem prehitro zrasla – in pol še v puberteti na prsih, ker so mi hitro zrasle…sedaj sem polnoletna in so še vedno – so pa blede in manjše.
Da te potolažim poznam dosti kolegic, ki jih imajo (tudi zelo suhih).
Groza, ampak kaj češ…ne sekiraj se!!
LP

Oj Vanja!

Hvala ti za prisrčen odgovor. Zaradi strij se ne sikiram več toliko, skrbim, da sm v telesni kondiciji, pa da se nepregrešim preveč s sladkarijami (nora sm namreč na riževo čokolado Bali 🙂 Tudi pri meni je to verjetno posledica prehitre rasti. Strije imam tudi po prsih, vendar čisto malo, tko da se nč ne vidjo. Lep pozdravček, ANA

New Report

Close