Stress incontinentio urinase (Huda inkontinenca)
Pred dvema letoma in pol sem imela na delovnem mestu nepričakovan srčni zastoj. Stara sem 46 let. Do danes še niso ugotovili pravega vzroka. Bila sem kar nekaj časa v komi. Ker je obstajala nevavrnost ponovitve srčnega zastoja, so mi vstavili ICD, ki se je lani na sprehodu sprožil. Posledice zastoja srca so vidne v tem, da imam močno stresno inkontinenco. Imam težave z orientacijo s časom in v prostoru. Na začetku sem tri mesece uporabljala električni kontinenčni stimulator “Vesicer”, ki pa ni prinesel izboljšanje. Po posvetu smo se odločili za operativno zdravljenje z TVT plastiko. Imela sem že vse urejo. Dobila sem datum za sprejem v bolnišnico, ko smo dobili iz kliničnega centra poziv za izredno kontrolo ICD-ja. Tam pa so mi povedali, da operacije v domačem kraju (Novo mesto) ne morejo opraviti, ker nimajo aparature za izklop ICD-ja. Tako mi ni preostalo drugega, kot da sem se naročila na ginokološko kliniko v Ljubljano. Po pregledu v Ljubljani sem prišla na seznam čakalne liste, ki traja dve leti. (2014) Žal se nisem in se ne morem sprijazniti s tem. Saj mi urin uhaja vsakič, ko se smejim ali kašljam. Če sem na sprehodu, me je kar groza. Na kakšne daljše izlete z družbo se ne upam več. Saj je občutek neprijeten. Na spletni strani BioViva sem zasledila pripomoček I-TOUCH SURE. Rada bi še enkrat poizkusila z samozdravljenjem, kot pa da čakam na operativno zdravljenje. Postavlja pa se mi vprašanje ali bo pripomoček I-TOUCH SURE vplival na srčni defibrilator? Do sedaj sem morala umakniti vse pripomočke. (masažni pas, masažna blazina…) Ali lahko pripomoček dobim na naročilnico in kdo ga izda, če je možno? Cena v prosti prodaji je 130€.
Hvala za odgovor
Pozdravljeni!
Touch Sure je pripomoček za vzpodbujanje mišične aktivnosti mišic medeničnega dna. Balonček, ki ga vstavite v nožnico z masažo stimulira mišice medeničnega dna. Napaja se z električno baterijo. Podobno kot Touch Sure delujeta masažni pas in masažna blazina Obe napravi so vam odsvetovali (verjetno lečeči kardiolog). Glede na to, da gre za podobno delovanje vseh treh pripomočkov, pri vseh velja enaka previdnost.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.