Najdi forum

Strešno okno& sonce

Imam strešna okna Velux, skozi katero mi seka neznosna vročina. Zanima me kaj imate za zaščito, saj sem ravnokar videla, da stane original Velux rolo najmanj 100 eur eurov (kar je za moje trenutno finančno stanje čist preveč), da bi kupila pa nekaj poceni in brez tapravga efekta mi pa tud ni…
Ful vam bom hvaležna za vsako informacijo!!
Čao

Oj!

Tudi mi imamo strešna okna(mansardno stanovanje),smo dali zunanji senčni rolo in notranje želuzije,ampak je še vedno vroče.Mogoče klima.Mi si pomagamo s klimo,saj je drugače neznosno.temepatura notri se dvigne tudi do 29 stopinj.

Imamo zaščito za sonce-“mreža” na zunanji strani okna. Smo zadovoljni.

Imam pa tudi jaz vprašanje. Zanima me, kaj imate na strešnih oknih, kot zaščito pred točo. Original veluxove rolete stanejo približno toliko kot novo okno, kar pa mi je preveč, saj jih sicer za zatemnitev ne potrebujem. In potem jih npr. še 3x letno natolče toča…

Sem pozabila povedat, da zunanje mreže na oknih imam, pa se mi zdi, da ne poberejo dovolj sonca- meni se gre predvsem za zatemnitev, ker za vročino itak vem,da bo pa treba kupit enkrat v bližnji prihodnosti tudi klimo…
Kar se pa toče tiče: jaz vsakič držim pesti, da bo zdržalo 🙂 , ampak sej neki pa morjo ta okna prenest- sicer je pa res, da o tem res nisem nič počekirala na njihovi strani…

Povprašaj pri podjetju Senčila Bled.
Imajo zatemnitvene roloje s stranskim žlebom, tko da res zatemni.

Za zagotavljanje ugodne klime – zunanja senčila + rolete.
Rolete so res drage, ampak če tolče toča kot lani (tudi v velikosti jabolk) jih pa imaš v 1 letu poplačane.

Zunanje senčilo in notranji plise-upam da sem to zadnje prav napisala.

Zunanje mrežasto senčilo za eno standardno dimenzijo strešnega okna VELUX pride nekaj nad 60 EUR z DDV vred. In to senčilo je predvsem namenjeno zavarovanju pred vročino.

Strešna okna imajo proti toči (tole vidim, da bo danes zelo aktualno) LAHKO kaljeno steklo, nekatera pa imajo na notranji strani tudi varnostno steklo, ki zagotavlja, da, če bi (verjetnost pri zunanjem kaljenem steklu je majhna) toča poškodovala zunanje steklo, notranje steklo zadržalo naslednje udarce. Varnostno steklo podobno kot avtomobilsko steklo – popoka, vendar se ne razleti, ampak ostane na mestu.

Tip zasteklitve se lahko razbere iz napisne tablice na krilu okna.

Ampak tudi kaljeno steklo ti ne zagotavlja zaščite proti toči v velikosti večjega jabolka. Lani sem videla, kaj pomaga tako steklo: NIČ. So pri enih padle na strešno okno 4 velike toče, okno sicer ni razletelo, je pa toča šla skoz in skoz. So jo imeli v dnevni na parketu. In skozi okno 4 ogormne luknje. KOt da gledaš risanko. Je pa res, da zdržijo točo do velikosti oreha – govorim iz izkušnje 🙁

Točno tako, odvisno od velikosti in od kota, pod katerim toča prileti.

Strešna okna imamo če 20 let, pa do sedaj ni še noveno “crknilo”, nam je pa lani razbilo kaljeno steklo na kolektorju:((

Mi smo letos nabavili W-Box zaščito za strešna okna in moram priznati, da smo navdušeni. Okno je zaščiteno pred točo, mrčesom, dež ne ropota in še malo pomaga, da se sonce ne vpre direkt v šipo.

Tole je pa zelo naivno oglaševanje….

New Report

Close