Strešna okna v otr. sobi – katero senčilo?
V sobi, ki je namenjena našem pikecu imamo strešno okno (Velux).
Preden ga preselimo v njegovo sobico, moramo nabaviti vsaj nekaj, kaj bo zasenčilo zgodnje jutranje sonce – že sedaj se prezgodaj zbuja :).
V trgovinah sem videla originalna senčila v obliki žaluzij in v obliki roloja.
Kakšne izkušnje imate z njimi? Katera bolj zasenčijo in so bolj praktična za uporabo (že odpiranje z tisto palico ni najbolj tiha zadeva)?
Ali imate mogoče kakšno tretjo rešitev (sploh ni nujno, da je zadeva od ‘znamke’)?
Lep pozdrav
Spoštovana zaspana mamica,
če imate Veluxovo strešno okno, s tem ne bo problemov, saj je izbira senčil res ogromna, navodila za samomontažno odlična, priložen montažni material pa je še v višku. Jaz bi ti iz lastnih izkušenj svetovala, da nabaviš roleto. Je res, da stane približno 60.000 sit, ampak je svoje cene vredno. Prva dobra stran je 100% zatemnitev prostora, druga dobra stran je termoizolacija v poletni vročini, kakor tudi pozimi, ko je sneg, okna v celoti ostane suha, tretja dobra stran je, da ko dežuje ostane okno suho poleg tega pa tudi ne trka tako neusmiljeno. Kot četrto pa je dobra stran za zaščito stekel v primeru toče. Edina napaka, ki jo ima, je visoka cena.
Mi smo našemu pamžeku bili prisiljeni kupiti roleto, drugače smo vstajali ob prvem svitu (vsi vemo, kaj pomeni prvi svit poleti ;o)), pa smo se odločili, da še tudi za drugi dve strešni okni v kratkem nabavimo roleto. Sicer pa imamo, da zmanjšamo pripeko tudi zunaj senčilni rolo.
Blede notranjih senčil pa je tudi cela gora možnosti. Najbolje, da si nabaviš njihov katalog, kjer je vse lepo in nazorno predstavljeno. Če pa izdelka ne dobiš pri nas, pa skočiš v prvi Baumax ali kaj podobnega preko meje in ti v dnevu ali dveh vse priskrbijo. Sami se boste morali odločiti kaj želite in koliko ste pripravljeni odšteti. Glede notranjih rešitev imaš: rolo – nepraktičen, žaluzije – se zelo nabira prah, markize – zgleda kot cikcakasto zložen prtič – kar luškana stvarca, potem pa še imaš eno njihovo senčilo, mislim, da se reče siesta senčilo, ki je kot napeto platno preko cele okne – za otroke imajo par sila luškanih vzorecev.
Sem se kar pretirano razpisala, vendar je najbolje, da vprašaš kakega prodajalca v trgovini z gradbenimi izdelki.
Lep pozdrav, Jav