Najdi forum

strešna okna

Zanima me katera strešna okna imate vgrajena – glede na to da je ponudnikov ogromno. Je Velux še vedno špica med ponudniki? Ima kdo vgrajena okna s katerimi sploh ni zadovoljen?

jaz imam 4 velux okna in sem izredno zadovoljna. Tudi z dodatki, zaluzuje, ssenkcniki… Imam pa plasticna so super.

Živjo!

Jaz imam eno strešno okno VELUX, eno GLIN, eno pa OKVEL.
Najlepše je vsekakor Velux, verjetno je tudi najbolj kvalitetno, ima največ različnih modelov ( velikost, material, barva, vrsta stekla, zračniki, …), in ogromno izbiro dodatkov (roloji, žaluzije, …). So najdražji od naštetih, ampak če cena ni ovira, sem vsekakor za Velux.
Jaz sem zadovoljna z vsemi tremi proizvajalci.
Mislim pa, da vsi proizvajalci nimajo možnosti odpiranja (kljuke) zgoraj, zato v določenih prostorih zaradi razporeditve opreme ne pridejo v poštev, oz. dosti težje jih je odpirat.

Imamo 3 Veluxova. 2 okni sta že bili, eno pa smo vgradili naknadno. O tem ali bi Velux ali kaj drugega sploh nismo debatirali. Mogoče delam krivico ostalim ampak Velux je že toliko let na trgu, za reklamacije pa še nisem slišala.

Koliko velika pa imate strešna okna? Midva bova imela v otroški sobi ob strani eno okno do tal, potem pa imava planirano se 1 ali 2 strešna okna. Pa pojma nimam, koliko velika naj bodo?

Kar se tiče strešnih oken,. se jaz ne bi igrala. Ob vedno bolj problematičnem vremenu, nevihtah, toči itd. nastane problem strešnih oken. Imam prijateljico Bavarko in lani poleti je bilo na Bavarskem čudno poletje. Veliko vetra, toča, nevihte…Enkrat je bilo zelo hudo in je skoraj vsem v njeni ulici toča razbila strešna okna. Škoda je bila ogromna. Nekateri so bili celo na dopustu in si predstavljate, kako izgleda, ko ti zaradi poletne nevihte voda teče po parketu, stopnicah tudi v pritličje…
Torej pri štrešnih oknih ne varčujte…
LP
Nani

Saj ravno zato sprašujem… Ne mislim varčevati . vem pa da je bil velux prvi v tej branži na našem trgu (je kar nekakšen sinonim za strešna okna) in prav zato si mi ne zdi smiselno poleg oken plačevati tudi imena, če morebiti obstajajo enako kvalitetna okna za nižjo ceno. Ponudnikov je precej – nekaj tudi v tujini precej uveljavljenih – npr: in pa seveda še nekja domačih izdelovalcev. Res pa je da zaenkrat še nimam pregleda nad cenami…

Velux je prav gotovo med boljšimi, če ne kar najboljši. Nikakor pa pri strešnih oknih ne varčujte, saj so preveč izpostavljena raznim vremenskim vplivom in nevšečnostim. Pa zelo pazite, da bodo vgrajena zelo natančno in po predpisih, še najbolje je, da vam jih vgradi proizvajalec.

Velux okna so toliko let na trgu in imajo v vseh pogledih odlično reklamno kampanijo. Po kvaliteti za njimi nič ne zaostajajo okna Poljskega proizvajalca Fackro, ki pa so 20% cenejša. Imajo enak dodaten pribor in tudi oba proizvajalca sta rešila težavo z samozračenjem.

Slišal sem za poljskega proizvajalca – nisem pa vedel da gre za Fakro – Za to sem začel zanimat šele pred kratkim. Sila razmer pač:)

Zanima me če obstaja kakšen primerjalni test tovrstnih oken- kot to npr obstaja pri avtomobilih, otroških avtosedežih …: če pa že to ne pa vsaj kakšni uporabni članki v katerih bi bila predstavljena dejstva in ne zgolj reklama.

Imamo 6 Velux oken, 2 sta stari že cca 10 let. Zelo smo zadovoljni z vsemi!

Kolikor gledam, so cene precej podobne,Vaš link. Na trgu je tudi Fakro, precej podoben Veluxu, morda malo cenejši. JE pa res,da ima Velux daleč najboljšo podporo…

New Report

Close