Najdi forum

Pozdravljeni.
Ne vem, če to vprašanje spada sem, vendar mi je ginekologinja rekla, da so lahko za vse moje težave krive kakšne bolj psihološke zadeve, kot fizične.
Kakorkoli že, v zadnjih letih se mi je poslabšal imunski sistem, zelo hitro zbolim, do resnejšega problema pride pa pri mojem ginekološkem zdravju. Že pol leta doživljam vnetje za vnetjem, tudi dneva miru nimam, in me vse to spravlja ob pamet in postajam vedno bolj otrujena od zdravnikov, apatična in depresivna. Raziskave pokažejo vnetje, zdravila pa ne pomagajo, ali pa povzročijo kaj drugega (stranski učinki) in se moram potem spet zdraviti zaradi tega.
Stara sem 25 let in sem res v stresnem obdobju, ker me čaka velika življenska sprememba (selitev v tujino). Baje, da lahko zdravstveni problemi nastanejo zaradi stresa, a se mi zdi, da me ravno te ginekološki problemi pahnejo v še večji stres. Počutim se, kot da se mi bo zmešalo in da bom doživela živčni zlom.
Drugače jem zdravo hrano in se ukvarjam s športom.
Imate kakšen nasvet, kako se pomiriti, da bi se mi morda s tem tudi izboljšalo zdravje in imunski sistem?

Pozdravljeni!

Stres lahko vpliva na fizično stanje organizma, v vašem primeru se njegovi vplivi odražajo v ginekoloških težavam. Selitev na splošno, še posebej v tuje okolje, za večino ljudi predstavlja obremenitev. Res pa je, da se na stresne situacije odzivamo različno. Nekateri imajo višji prag tolerance do hujših obremenitev, drugi nižjega.

Predlagam vam, v kolikor bo za vas situacija postala nevzdržna, da se pogovorite s svojimi bližnjimi, oz. ljudmi, ki vam lahko pomagajo oz. vašim osebnim zdravnikom, ki bo presodil ali potrebujete strokovno pomoč in terapijo.

LP
Petra, ŠENT

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close