Najdi forum

stres, šola, izpit

Pozdravljene.
Mi lahko katera nemeni besedo ali sve vzpodbude? V četrtek imam namreč izpit, seminarska še ni dokončana, snov še ne povsem predelana, časa zmanjkuje. Saj vem, če ne bo prvič, bo pa drugih, a me vseeno tišči v prsih. Popoldne imam še materinsko šolo, marca rodim prvega otroka. Služba, pola, izpiti, nosečnost, vse me utruja, zdi se mi, da je včasih kar preveč vsega. Vem, da bo četrtek mimo in da bo prišla sobota, dela prost dan, pa vendarle. Vem tudi, da se ne smem obremenjevati, pa si ne morem pomagati. Upam, da bo kmalu minilo. Lahko beseda tolažbe, prosim?

Teja

Saj bo šlo punca. Pomisli kakšna srečnica si, saj boš edina na izpitu, ki ne bo sama. V soboto in nedeljo pa si vzami čas zase. Srečno !

Izbori si bolniško in se ta čas do poroda posveti študiju in sebi. Srečno!

teja, glavno da je otroček ok, drugo pa se bo uredilo… v primerjavi z mnogimi imaš srečo, da si sploh noseča, da imaš službo, ja izpiti so pa že od vedno neprijetni.
veliko sreče, saj bo šlo!!!!

Ja, jaz bi tudi rekla, da če ti je vsega skupaj preveč, pojdi raje na bolniško. No, od tebe je odvisno.
Le sekirat se ne, pobožaj raje trebušček in pomisli, da izpiti še bodo, seminarske tudi, služba najbrž tudi, trebušček pa raste zdaj.
Veliko sreče ti želim!

Še vsaka stvar se je rešila. Nikar ne bodi črnogleda. Ali ni najlepši občutek nositi otroka. Pomisli, da je to prva stvar, ki ti sedaj pomeni v živlljenju, ostalo so samo prikrajne stvari.
Vse se bo uredilo, vedno glej na svet optimistično in skušaj take črnoglede misli spraviti v kot, saj bo tako ali tako tudi brez le-teh življenje teklo naprej.
Želim ti vso srečo na izpitu, vedi eno, da bo sedma sila že poskrbela, da se bo vse lepo izteklo.

Lp

Normalno, da se ti zdi, da je preveč vsega, ko pa je tvoje telo sedaj dodatno obremenjeno. Sicer pa je tako kot pri nas, s to razliko, da delam tudi ob sobotah in nedeljah. Očka tudi. Ko bom tri mesece pred porodom bom imela največji, najbolj zahteven in najstrožji izpit v življenju.
Veš kaj si rečem: vse bo O.K. Ne bom se živcirala, ne bom se razburjala, ne bom napeta. Sem popolnoma mirna in sproščena. Globoko vdihnem in si rečem, midva bova zmogla. In pozitivna energija je tu!
Vem da lahko dosežemo vse in še več, če si le želimo. Slabo voljo pa moramo kar pregnati, ni druge.
Ti kar pogumno na izpit. Gotovo znaš več kot misliš. Vso srečo!

Ker sem svoj zadnji izpit 3. letnika opravila dva tedna pted rokom poroda – MI JE POPOLNOMA JASNO, KAKO SE POČUTIŠ. A stisni zobe – ko se bo štručka rodila, kake pol leta ali še več ne boš imela časa – in prav je tako. Takrat je čas, da spoznaš bitje, ki so ga spravil na svet, za vse težavice z dojenjem, za neprespane noči in vesele dneve, ko grgra, se igra in te tako ljubko pogleda, da se kar stopiš. Sama se šele zdaj, ko je moj piratek star dve leti, vračam v študijske vode. Težko je, ker skozi vrata sobe slišim, kako se veselo igra z očkom, kako norita in se pogovarjata – tako rada bi bila zraven!!! Tudi mene čaka izpit, v petek, bom brusila svinčnik ali pa jezik, saj ne vem, a je pisen ali ustni…
Že od nedelje bruham kot za šalo – ena od forumk, Lenja, pravi, da mi to ni podobno, da delujem tako samozavestno in trdno. A ni zanimivo, kako sicer čisto optimističnega in vase prepričanega človeka totalno dotolče en blesav izpit???
Teja, držim ti pesti in vem, da ti bo uspelo. Pa meni tudi!!!
T.

Se mi zdi, da imava približno enako stara sončka. Kdaj je rojen tvoj mali, če nisem preveč radovedna.Lep pozdrav !

Ih, radovednost je lepa čednost. 4. oktober 1999 ob 17.35…Po 8 urah zafrkavanja s popadki in carskem rezu – to mu bom potem, ko bo nemogoč najstnik na veliko metala v faco. SE HECAM!!!!
T.

Res sta blizu. Naša princeska pa je rojena 10.09.99 .

Ej, hvala vsem, saj vem, da bo šlo…nekako… se bomo pretolkli. Če sem ravno včeraj dala še 65.000 sit za šolo, menda ja bo..
Kar se tiče bolniške… ne gre, ker sem honorarc, kolkr delaš tolk imaš. Več kot pridelaš zdaj, več bo za pol, ko ne bo nič.
Tinkara, drž se, velik sreče, tudi je hudičevo potrebna.

Teja

Evo, še en honorarc na tej strani. Ko sem scpo treh mesecih odstotnosti pojavila nazaj v skužbi – seveda le za kratek čas, toliko, da sem se dogovorila za nadaljne članke – so me vsi spraševali, kako to, da sem nazaj. pa sem rekla: da si honorarci sami režemo kruh…
Teja, za obe držim ful velike fige, pa še sinetu sem pokazala kako to zgleda, tako da imama še dve figici z njegove strani. Pa potem še vse forumke, pa tvoj mali v bušiju, hej, pa to je že veeeeeliko sreče!
T.

Tinkara, ri povem, da je to, da nekdo misli nate, čeprav te sploh ne pozna, tako lepo, da so mi kar solze prišle v oči.
Hvala.

Ne pozabi se oglasit v četrtek in poročat kako je šlo.

Draga Teja, pri reševanju teh stresov zelo pomaga, če si začrtamo okvirni urnik.
Lahko izgleda takole:
Zajtrk
Kopel
Učenje
Forum
Učenje
Forum
Sprehod
Kosilo
Počitek z razmišljanjem
Učenje
Forum
Sprehod (ogled trgovin z dojenčkovo opremo)
Učenje
Večerja
Forum
Učenje
……..
Potem pa vse gre!
Nina
Najlepše te pozdravljam!
Nina

Moje geslo je: imej toliko problemov kot jih lahko obvladaš.

Rdeča kapica

Zivjo!

Veliko srece v cetrtek tebi, Teja, v petek pa seveda Tinkari.
Ko me kaj skrbi in teži, se največrat spomnim stavka, ki je bil zapisan v Alkimist-u (Pablo Cuelho) in sicer: kadar si nekaj zares želiš, potem vse stvarstvo stremi k temu, da bi se ti sanje uresničile…. Želim vama, da bi si zares želeli…

LP, Ana

Kako si pa ti veverica pametna.
Rdeča Kapica

Hoj, sotrpinke!

Tinkara in Teja – nista sami! Vaju to kaj potolaži? Meni sicer to ne pomaga dosti – izpit imam v petek popoldne. Zmenimo se nekaj – jaz držim pesti za vaju, vidve pa dajta zame. Prav? Do takrat pa bruhajmo skupaj : )
Aja, nohtov nič ne grizeta?
Otročiček pa veselo brca naprej kot bi mi hotel povedati, da bo vse ok.

Zdržite, študentke! Pa javite, kako je šlo!

Simona

New Report

Close