Najdi forum

Pozdravljeni!

Meni pa se zadnje čase dogaja, da sem zelo nervozen, nekako sem pod hudim stresom. Tako iz ljubega mira postanem nemiren, ne počutim se dobro, čeprav stvari gredo malo na boljše, saj se malo več gibam. Moram povedat, da sem bil pri zdravniku in sem fizično zdrav.
Kako zgleda moj stres, srca mi na cajte pospešeno bije, spet drugič mi postane rahlo slabo, potem nikol se mi niso tresel roke, to se mi je sedaj tudi že zgodilo, v sami družbi sem zelo živčen, kot da mi ljudje jemljejo energijo, na cajte rahla vrtoglavica itd. Kako se spoprijeti s temi težavami.? Hvala.

lp

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

Kolikor razumem ste pod hudim stresom in posledično postanete nemiren? Kakšen je razlog za stres? Kaj vas obremenjuje?

Sprašujete kako se spoprijeti s temi težavami. Opisujete svoj telesni odziv – pospešeno bitje srca, slabost, tresenje rok, rahla vrtoglavica in imate občutek, da vam ljudje jemljejo energijo. Kaj pa doživljate? Kakšna čustva? Takšni telesni odzivi lahko kažejo na to, da imate v sebi neko vsebino, ki pa se ne manifestira v čustvenem doživljanju, ampak telesnem. Psihoterapija je lahko način, ki omogoči samoraziskovanje in tako omogoča bolj ozaveščeno ter posledično tudi kvalitetnejše življenje. Za to pa je potreben tudi čas, saj je psihoterapija tek na dolge proge.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Točno so neke nerazrešene stvari iz preteklosti in ne vem kako se jih lotit. Kaj doživljam ko mi jemljejo energijo, nelagodno se počutim v njihovi družbi, nervoza, čudno se obnašam. Zdi se mi, da imam čustva malo kak bi rekel, ne vem kakšna so…spreminjajo se.

New Report

Close