Najdi forum

Dragi Gluey,

najprej opravičilo, da ste na odgovor čakali toliko časa (do danes sem bila odsotna).

Kot je ugotovil že nevrolog, sem tudi jaz mnenja, da so vaše težave verjetno povezane s stresom. Raziskave kažejo, da je kar 80% obiskov pri zdravniku povezanih s stresom. Sami tega morda ne povežemo na takšen način, saj imamo težave z dihanjem, mravljinčenjem, bitjem srca… In vse to je v prvi fazi največkrat povezano s stresom in tem, da s stresom ne upravljamo. V prilogi vam pošiljam 8 najbolj tipičnih “obrazov stresa” oziroma težav, ki jih povzroča stres. Če ne ukrepamo, potem se lahko te težave razvijejo v bolezen.

Glede na vašo starost, je smiselno, da najdete startegijo, ki bo učinkovita pri zmanjševanju stresa.

Za vsa nadaljnja vprašanja sem vam vedno na voljo.

lep pozdrav vsem skupaj star sem 23 let vec mesecev mi nagaja slabost.ta slabost je nenadna in traja do 20 min dusenje hitro razbijanje srca potenje rok in skoz mislim da me bo kap zadela prav tako imam probleme z prebavo v zelodcu me pece prav tako bolecine v crevesju ko grem na potrebo je blato uredu vendar opazam da je na blatu videti kot nek gnoj lepljiv(mislite da mam vneto crevesje ali kej podobnega ) v naprej se zahvaljujem lp

lp star sem 23 let zadnjih nekaj mesecev dozivljam nenadne slabosti dusenje vrtoglavica potenje misel da me bo kap zadela,to se mi veckrat dogaja ko grem po trgovinah ali pa z kolegi na pijaco.sedaj imam strah pred tem da hodim na pijaco ker me skoz obliva panika da mi ne bo prislo spet slabo,prav tako ponoci ko grem spat in ko se zbudim.tudi zelocne tezave imam ter v crevesju isto bolecine ko grem na potrebo je blato uredu vendar se pojavljajo lise gnoja koda bi imel unetocrevesje ali bilo kaj prosim za odgovore lp

Lep pozdrav, vaše težave so zelo izražene. Svetujem vam, da stopite do vašega osebnega zdravnika in da mu poveste o vseh težavah, ki ste jih navedli (tudi občutke panike). Smiselno je, da izpostavite vaše razmišljanje, da je vse skupaj povezano s stresom.
Vsekakor pazite nase.

Pozdravljeni!

Ob prebiranju tega posta sem pričela razmišljati o sebi! Zakaj? Tudi pri meni se pojavljajo bolečine v ramenih, rokah, vratu, in na zadnjem delu lobanje! Pekoče bolečine! Čakam pregled nevrologa zaradi mravljincev po obeh nogah. MR je pokazala okvaro hrbtenice, vretenc in ploščic. Počutim se otopelo in napol mrtvo. V glavnem dolgčas za umret!
Sprašujem se, če ima dolgčas- stres kaj opraviti s to bolečino v glavi?

Pozdravljeni, omenili ste dolgčas. Tudi to je lahko stresno, vsekakor. Mi lahko opišete vas tipičen dan? Tako bom lažje presodila, če ste v stresu.

Mam kolega ko je mel težavo z uriniranjem, pa je hodil na raznorazne preiskave ne vem kak dolgo (1 leto al še dlje) pa niso nikjer mogli pomagat. Potem pa je gledal en video, zaradi katerega je ful začel verjet v moč pozitivnih misli. In ko je začel dejansko verjet da bo težava izginla se je to tudi zgodilo.
Mogoče je mel res srečo, ampak sem o takih primerih slišal že kar se tiče marsikake zdravsteve težave.. jaz bi predlagal da se sprostite. Včasih pač morate postaviti sebe na prvo mesto 🙂

LP

Aleksandar, se zelo strinjam z vami.

Nase misli so zelo povezane s tem, kar se potem dogaja v nasem fizicnem telesu. Vec o povezavi body-mind si lahko preberete na zanimivem blogu bodymind[/url].

Pozdravjeni .!

Kar na enkrat sos e mi pojavile bolecine , oz kot neko zbadanje od pasu navzdol . Opravil sem stevilne preiskave ampak ne pokaze nobenih tezav. Zato me zanima ce je mozno da je slabo pocutje in fizicne bolecine ali so lahko te znaki tudi znaki strese mislim ce jih lahko povzroca stres in kako si pomagati .,? Kam se orbniti , osebni zdravnik me nejemle resno

Lp Miha

Pozdravljeni.

Kje občutite to zbadanje. V mišicah ali kje drugje? Kako to zbadanje izgleda? Kot neke vrste krči? Skušajte opisati malo več? Lahko da vam manjka samo kakšno mikrohranilo. Ljudem pogosto manjka magnezij. Zaradi tega se lahko pojavijo krči, trzanje v mišicah, slabše spanje, utrujenost, slabša regeneracija… V kolikor vaša prehrana ni optimalna in ste na drugi strani zelo miselno in/ali telesno aktivni bi bilo smiselno jesti kakšen kvaliteten multivitaminski in multimineralni dodatek, ter kvalitetne maščobe.

Lahko naredite samoplačniške preiskave, kjer bodo ugotovili ali vam manjka kakšen vitamin ali mineral, prav tako lahko naredite samoplačniške preiskave vaših hormonov (rekel bi predvsem kortizola in testosterona). V kolikor se odkrije kakšno odstopanje lahko greste s temi dokazili ponovno k svojemu zdravniku. Lahko pa seveda tudi brez teh preiskav skušate urediti način življenja, prehrano, spanje, gibanje, odnose … kar bo zmanjšalo stres oz. boste povečali toleranco na stres.

Vsekakor pa težko kaj bolj konkretnega svetujem preko foruma, ker vas fizično ne vidim. Vedno pa se lahko oglasite in se bova pogovorila v živo.

Bodite dobro.

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

Pozdravljeni .!

Tezave se mi vlecejo ze od meseca junija , opravil sem roegled za delovanje scitnice,krvnonsliko za boreliozo ampak usi izvidi so vredu. Jedel sem tudi B-complex,Magnezi ampak ni bilo nic bolejše. Neznam najbolje opisat teh bolecin kkt nekako krcenje zategovanje pa ali sem v gibanju ali pa pocovam je isto enkrat bol a drugic manj.
In te bolecine me bol nervorajo kziroma me delajo zivcnega ker se neumirijo. Se pa tudi pocutim slabotnega mislim brezenergije kot da bi prebolevav kaksno virozo ravno tak obcutek . In usi mi pravijo da je lahko tudi stres. Pa me zanima ce res lahko stres upliva tudi fizicno na telo .?

Lp Miha

Da, stres lahko zelo vpliva na fizično telo (bolj kot si dovolimo priznati). Če upoštevamo, da stres vpliva tudi na delovanje imunskega sistema lahko celo rečemo, da ima veliko bolezni na nek način izvor v stresu.

To kar doživljate ni v redu. Morate pa vedeti, da nisem zdravnik, zato je moje znanje na področju telesnega zdravja na nek način omejeno, po drugi strani pa seveda na telo gledam zelo razširjeno ne samo skozi klasično krvno sliko, ki jo zdravniki po navadi naročijo. Če bi bil na vašem mestu, bi investiral v to, da bi preveril še druge pomembne hormone preko testiranja sline in krvi in če obstaja kakšno pomanjkanje vitaminov in mineralov. Takšni testi niso poceni, ampak na takšen način boste vsaj izključili, da telesno res ni nič narobe. Kronična utrujenost bi lahko bila tudi znak za izgorelost in/ali depresijo, kar je resna stvar.

Če greva še v malo večjo eksotiko bi lahko bila težava povezana tudi kandido, zajedalci, slabšo toleranco na gluten, in še kaj bi se našlo. Tudi to lahko preverite medicinsko in še lažje z bioresonanco. Vendar, če imate sesut imunski in hormonski sistem, potem bo bioresonančno testiranje pokazalo, da imate 101 stvar, v resnici pa je potrebno samo okrepiti imunski sistem.

V podobnih primerih klientom svetujem spremembo načina življenja in prehrane ter z njimi delam predvsem na regeneraciji telesa. Potrebno je biti iskren do sebe tudi v smislu psihe. S psihosomatskimi težavami se v prvi vrsti ukvarjajo klinični psihologi in nato psihoterapevti. V kolikor sami ne boste zmogli, poiščite pomoč.

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

Pozdravljeni .!

Kje pa lahko opravim take preiskave in kaksna je cena takega pregleda .?
Ali me lahko na tak pregled poslje tudi osebni zdravnik , ali bi moral iti podnujno samollacnisko .?

Bil pa sem samoplacnisko tudi pri bioenergetiku in psohotrapevtu ki mi je po pregledu rekel da ni nic hujsega zmano ampak de imam tezave z stresom oziroma podrtim sistemom ali kako se ze pravilno izrazi .. Predpisal mi je se eno seanso. Moram priznati da sem se po pregledu kar nekaliko bolje pocutil ko sem lahko nekomu zaupal svoje problema ma skrbijo me te bolece noge saj nisem vedel da lahko to povzroca tudi stres oziroma psihicni dejavniki.

Zelo se vam zahvaljujem za odgovore .!
Lp Miha

Pozdravljeni.

Ime laboratorija, kjer lahko naredite te preiskave vam bom napisal za ZS. Vse raziskave je mogoče narediti v okviru zavarovanja (razen bioresonance seveda), vendar vam mora osebni zdravnik napisati napotnico.

Glede na to, da ste že obiskali psihoterapevta, vam jaz ne bi dajal preveč dodatnih nasvetov, da vas ne bom še bolj zmedel. Strokovnjaki (če so usposobljeni) s katerimi delate v živo, so vsekakor bolj kompetentni prepoznati simptome in vzroke, kot jaz preko foruma.

Bodite dobro.

kako se izogniti stresu pred izpiti?

New Report

Close