Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija streptokokna angina, ki se vleče

streptokokna angina, ki se vleče

Pozdravljena! Pa se bom še jaz priključila, čeprav sem vam že kar nekajkrat pisala zadnji mesec… Torej: moja štiriletnica pred mesecem zboli z bruhanjem in visoko vročino. Diagnoza angina, brez odvzetega brisa (dr. me zelo na hitro odpravil , češ da ni dvoma…).Ospen 10 dni, po enem tednu se zadeva ponovi, spet Ospen in 8. dan jemanja bruhanje, zabasan nos, kašelj, vročina.Prepričana, da je fasala še virozo, pa mi dr. zatrdi, da ima prehlad, trebušno virozo in angino.Ušeska tudi prizadeta, eden izrazito bolj. Dobimo Amoksiklav. Vročina pade naslednji dan, bruhanje tudi. Jemljemo 4. dan. Danes spet fino solzenje oči (sva pa bili zunaj in je toplo, a močno pihalo), trenutno pa med spanjem kašlja spet malo bolj. Je možno, da se je ponovno prehladila, ali je vse skupaj ena viroza (adeno?), je možno, da sploh ni bil potreben ab??? Vem, da priporočate vztrajanje odvzema brisa, vendar je naš pediater trmast v stilu- dobro vem kaj delam, če mi ne zaupaš pa…In če je adeno, kako to potrditi in kaj lahko še pričakujem? Hvala in lp

Ja, saj potem pa jemljejo otroci antibiotik na antibiotik, ker zdravnik pač nedvomno vse zna:=(
Dokler si s testom ne potrjuješ, sploh ne veš, kolikokrat bi brez veze dal antibiotik in še huje, kolikokrat ga ne bi dal, pa je potreben.
Ni mogoče reči, da je to adenoviroza, skoraj zagotovo pa je viroza, glede na prehladne znake, bruhanje. Svetujem, da se pred uvedbo antibiotika vedno pregleda kri ali pa vsaj zelo dobro argumentira terapija (np. vnetje ušes redko dokažemo s pozitivnimi kazalci vnetja, bronhitisi so večinoma virusni-da ne govorim o tem, da na forumu čisto vsak, ki ima diagnozo bronhitis dobi Sumamed).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za brzinski odgovor. Upam samo, da z ab nismo naredili preveč škode? Je možno, da je bilo grlo 3x prizadeto od viroze? Sicer sem pa sama sebi obljubila, da naslednjič obrnem vse na glavo, da dosežem bris…

Ni mogoče potrditi, seveda pa je to tudi možno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close