Streptokok B v urinu
Spostovani,
Na vas se obracam, saj vec ne razumem nicesar. Sem v 30tednu nosecnosti. Konstatno se mi ponavljajo urinoifekti oz.prisotnost strepotkok B v urinu. Sem sicer pozitivna na SB, vendar sem v prvi nosecnosti dobila med porodom antibiotik.
No druga nosecnost, 6 na antibiotiku, sanford vedno slab, 14 dni nazaj zakljucila z terapijo Microbid, kontrolni sanfrod 10.000 bakterij na 5, ponovno antibiotik tokrat Hiconcil.
Sam urin je bil zdaj bp, le sanfrod je slab. Ne razumem vec od cesa in zakaj, ne oseben ginekolog, ne v atn, ne znajo pojasnit. Prav tako po brisu so nasli tudi gardnerelo. Spolnih odnos nimam, uzivam probiotike, prav tako kremo za kislost noznice… z plodom vse bp. Vendar me vseeno skrbi, nekako se mi ne zdi ravno normlano, toliko zdravljenja vendar ne zaleze?
odlocili so se da po zakljucenem tem antibotiku mi bojo urin vzeli z katetrom.
so kaksna tveganja za plod?
jaz tezav nimam, me ne pece med uriniranjem, prav tako srbecega obcutka ni…
najlepsa hvala
Spoštovani,
načeloma je asimptomatska bakteriurija v nosečnosti nezaželena, saj lahko povzroči prezgodnji porod. Možno je, da je vaš streptokok rezistenten na antibiotike, ki jih prejemate. Ali pa je prisoten v nožnici in, ko oddate urin, pride do kontaminacije iz nožnice. Zato je zelo smiselno, da vam naslednjič urin vzamejo s katetrom. Gardnerella je normalen patogen v nožnici žensk. Poleg Gardnerelle pa so v nožnici še laktobacili, probiotične bakterije, ki vzdržujejo normalen mikrobiom – se pravi preprečujejo, da bi se patogene bakterije, med drugim tudi Gardnerella prekomerno razrastle in povzročale težave. Če Gardnerella ni prisotna v tako veliki količini, da bi povzročala težave (bakterijska vaginoza), je ni potrebno zdraviti. To, da trenutno nimate odnosov, ne vpliva na prisotnost Gardnerelle, saj ste jo imeli v nožnici že od prej.
Lep pozdrav