streptokok agalactiae
Pozdravljeni!
Zaradi večmesečnih ponavljajočih se težav v nožnici in ko tudi po raznoraznih zdravljenjih z vaginaletami in kremami ni bilo boljše, mi je ginekologinja vzela bris. Ugotovili so, da imam streptokok agalactiae, predpisala mi je Hiconcil (10-dnevno zdravljenje), ki ga trenutno jemljem. Na forumih sem veliko brala o tem, nisem pa najdla podatka, kako je glede zdravljenja partnerja. Mi lahko svetujete, kakšen pregled mora opraviti, se mora zglasiti najprej pri svoji osebni zdravnici oz. kako to poteka?
Rodila še nisem, želim pa zanositi v kratkem, vendar moram najprej to nadlogo odpraviti.
Zanima me še (ko bom končala z zdravljenjem), če je nevarno, da prenesem to bakterijo tudi na dojenčka (v kratkem pričakujemo v družini naraščaj)?
Že vnaprej hvala za čimprejšnji odgovor.
Spoštovani,
Streptokok agalactiae je kolonizator (=neškodljiva bakterija, ki odraslim ne povzroča težav) in ga ne zdravimo, razen pri ogroženih nosečnicah pred porodom (ker lahko povzroči sepso novorojenčka). Ker je velika možnost, da se bo ženska ponovno kolonizirala med morebitno nosečnostjo, zdravljenja pred načrtovano zanositvijo ne izvajamo, ker nima smisla. Zakaj se je vaša zdravnica odločila za zdravljenje, ne vem, zato vprašajte njo. Partnerja ne zdravimo.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
sem v 23 5/7 t nosečnosti…
sem HPV pozitivna…vendar zaenkrat to ne dela problemov-sem bila na pregledu v LJ.
Svojemu gin. sem nekajkrat rekla da imam veliko izcedka…pa ni reagiral..dal mi je canesten ki ni pomagal, nato mi je canesten napisal tudi na pregledu v Lj…
2 tedna nazaj sem imela redni pregled in je bil moj g. odsoten, zato ga ja nadomeščal drug..
Ko mi je naredil vaginalni pregled mi je takoj rekel: imate krče in izcedek?
Pa sem rekla, da ja in da sem imela canesten..
Vendar je njemu bilo vse čudno in je rekel da bo naredil bris na patogene bakterije, kajti sumi, da se dogaja nekaj čudnega…včeraj so me klicali inmi povedali, da imam 2 bakterije in sicer: ESCHENHIA COLI in SGB…
g. mi je predpisal HICONCIL. Ali bo ta antibiotik odpravil te bakterije? Pregled pri ginekologu imam 9.2., torej ga do takrat ne morem nič vprašati.
Za prvo bakterijo nisem zasledila, da lahko med porodom škodi otročku, za drugo pa žal..::( Zelo me je strah, da bi se okužil otrok med porodom:(
Mi lahko kaj svetujete…ali poleg HICONCILA uporabim še kaj?
Lp
Pozdravljeni,
ne bodite v skrbeh. Veliko nosečnic ima v nožnici Streptokok agalactiae, ki nosečnicam nikoli ne dela težav. Pri novorojenčku je sicer lahko zelo nevaren, a le v zelo majhnem odstotku. Pediatri bodo ob porodu seznanajeni, da imate to bakterijo, v kolikor je ne boste pozdravili (mimogrede, ponavadi zelo težko izgine z antibiotiki), in bodo posebej pozorni pi novorojenčku. Tako bo v varnih rokah. E. colli pa lahko dela simptome pri vas, predvsem pa je nevarne za vnetje sečil.
Načeloma bo Hiconcil za začetek dovolj. Gotovo bodo po zdravljenju kontrolirali,
Pozdravljeni, še enkrat se obračam na vas..
ali je pri streptokoku b običajen kakšen izcedek?
Namreč imam že od začetka nosečnosti rumen izcedek..je zelo gost kot kakšna sluz?!:/ Ima tudi malo vonja..
.ko mi je drugi ginekolog vzel takrat bris za Patogene b. je rekel da ga je zaradi vonja in takšnega izcedka strah da imam bakterijo.in res je bil test pozitiven..
Gin. mi je že 3x napisal Canesten..vendar mi ne pomaga…
Za streptokok sem jemala Hiconcil…
Naj povem še, da imam HPV in CIN1-je izcedek možen tudi zaradi tega?
Lp
Pozdravljeni,
ponavadi pri Strept. ag. ni izcedka. Canesten je zdravilo za glivice. Ce gre za vaginalno vnetje s patogenimi bakterijami, potrebujete antibiotik.Mogoce izcedek ni patoloski, saj so izcedki v nosecnosti zelo pogosti. Poskusite z Vagisanom, da se vam uredi ravnovesje v noznici.
Pozdravljeni,
na vas se obračam samo, da pridobim kakšne informacije.
12.1. mi je gin. vzel bris na patogene bakterije in je pozitiven-streptokok b in e.coli.
To je bilo v 23 tednu-10 dni sem jemala HICONCIL.
Že celo nosečnost imam izcedek-rumene barva-sluzast, gost..brez vonja. Že trikrat imela canesten-ne pomaga.
Že kar nekaj časa mi tudi otrdeva trebuh-pijem magnesol. Imam tudi bolečine v spodnjem delu trebuha in križu, špikanje in bolečine ..skratka vse okol trebuha in križa me boli.
——————————————————————————————————–
23.3. v 31 tednu 0/7 sem odšla predčasno na pregled zaradi tega izcedka-mojega gin.ni bilo in je bil drug-bil je zelo nesramen kaj bi jaz sploh rada-da je to vse normalno..da sem imela antibiotik itd..materični vrat je 28,16 mm-zaprt. Otrok se lepo razvija. Dala sem vodo in kri
Rekel mi je, da ni nobene nevarosti- razen bakterija streptokok s katero lahko okužim otroka med porodom ali če mi voda odteče že prej. Precej me je strah, da bi okužila otročka in bi bilo kaj narobe:(
——————————————-
24.3. sem poklicala za izvid in so v urinu levkcoti-sestra je rekla da naj pridem še enkrat dat vodo. Pa sem jaz malo brskala in našla en izvid od 15.1. 2015 :
U-osnovna analiza:gostota 1,010 1(1.005-1.040) U-pH 6,51, poE 0 poE 0 U-Metliketoni, poE 0 poE 0 U-Urobilinogen, poE<1 po E (do 1) U bilobrin, poE 0 U-Hemoglobin,
U-Levkociti, poE 1 poE(0) U-Nitriti, poE 0 poE(0)
U-sediment: Eritrociti-sveži 0-5 št/400x (do 3) Levkociti 25-30 št/400x (do 5), Bakterije nekaj
št./400x (0) epitelijske celice številni št/400x(nekaj)
U-Bakterije- URICULT: U-bakterije
(po tem sem jemala hiconcil zaradi Pb).
Takrat mi niso nič rekli da imam levkocite-čeprav sem imela.
Sedaj sem se Odločila sem se da začnem z Gynophilus zaradi izcedkov-zato je sestra rekla naj pridem par dni za tem ko končam terapijo da dam ponovno vodo.
Zanima me kaj pomenijo levkcoiti v urinu-na podlagi napisanega. Sestra je rekla da je lahko od izcedka..če bodo ob ponovnem odvzemu še vedno prisotni da bodo dali urin na uricult-čeprav je tudi to že bil-vidno iz izvida.
Lp
Pozdravljeni,
levkociti v urinu niso nič posebnega in so lahko ob običajnem izcedku. V urinu bi poleg levkocitov, ki bi morali biti nad 10, morale biti še številne bakterije in po možnosti še nitriti, če bi sumili o uroinfektu. v nosečnosti se mnogo stvari preventivno hitro preveri, kot npr. Sanford oz. urikult, zgolj iz večje varnosti. Brez skrbi.
Pozdavljeni,
zopet se obračam na vas.
1.Imam streptokok b in e.coli..-jemala sem HICONCIL
2. v 31 tednu MV 28mm
3. Včeraj sem imela pregled v 34 t MV 18mm-2 cm še skup drži tak sem razumela…
4.Vprašal me je če kadim-ne vem zakaj 🙂 tehta dobre 2 kg..če prav razberem iz knjižice ker gin. tako nejasno piše-2100g in je rekel da je bolj majehn
5. Rekel mi je da tudi če sedaj rodim da sem iz najhujšega mimo-vendar jaz upam da zdržim vsaj do 37 t. Kaj vi mislite? CTG imam v ponedeljek -35 tednov
6. Ker imam že celo nosečnost rumen izcedek-sem včeraj zopet to omenila…in je zopet naredil bris na patogene bakterije-ne vem kje je tu smisel glede na to da imam že napisano prisotnost dveh bakterij. Ali je kakšna možnost da bi od 23 t do sedaj ta bakterija izginila?
Seznanjena sem da bom dobila antibitik med porodom..da začitijo otročka. Ali ga ta antibiotik 100% zavaruje? Brala sem, da lahko pride do kasnejših okužb npr.3 t po rojstvu-kako je to mogoče?
Lp, Kristina
Pozdravljeni,
da se maternični vrat tekom nosečnosti krajša je normalno. Če nimate kakšnih težav (krči, bol. v spodnjem delu trebuha, …) ni skrbi, da bi rodila pred 37.t. nos. Seveda je bolje, da donosite kot da rodite prezgodaj, a v 35. t. nosečnosti ste izven nevarnosti. Antibiotik ob porodu bo pomagal, da ne bo prišlo do prenosa bakterije. Seveda, se lahko otrok tudi kasneje okuži.
Ginekolog je verjetno ponovil bris, da bi odkril, če je slučajno prisotna še kakna druga bakterija, včaih pa lahko z zdravljenjem tudi okužbo pozdravimo, a otrok bo vseeno ob porodu zaščiten.
Srečno!