Streptococcus Agalactiae
Pozdravljeni!
O okužbi s to bakterijo ste že pisali, pa me vseeno zanima za moj primer…
Noseča sem prvič, trenutno 33t 4/7. Pred nosečnostjo je bila odstranjena pregrada, v 20.tednu so naredili cerklažo zaradi skrajšanega MV, od 23.tedna zaradi obilnega rumenkastega izcedka uporabljam svečke Gyno-Daktarin. V 31.tednu sem dobila hormonske injekcije za dozorevanje otrokovih pljuč. Zdaj pa so v brisu izolirali Streptoccocus Agalactiae (skupina B), Escherichia Coli in Lactobacillus spp.
Ginekolog je rekel, da zdravljenje zaradi streptokoka zdaj ni potrebno, da bom dobila pred porodom penicilin in otrok tudi takoj, ko bo rojen.
1. Kaj mislite o tem vi? Ali bi bilo potrebno zdraviti že zdaj, glede na to, da je nevarnost prezgodnjega poroda (da ne bi ta okužba prešla višje)?
2. Ali se s CR lahko prepreči okužba otroka?
3. Kaj mislite o tako dolgotrajni uporabi Gyno-daktarina? Ali je uporaba zdaj, ko se vidi katere bakterije so prisotne uporaba sploh še smiselna?
Hvala za nasvete in Vaš dragocen čas!
streptokok okuži otroka praviloma šele med porodom, zato bo zdravljenje takrat tudi dovolj primerno. CR ni metoda za preprečevanju okužbe otroka s streptokokom, ker je ustrezno in pravočasno antibiotično zdravljenje povem dovolj, tako kot ni streljanje s topom primerna metoda za lovljenje zajcev. Gyno daktarin ni antibiotik temveč priotglivično zdravilo, zato nima učinka na nobenega od navdenih možnih poivzročiteljev težav. Bolj bi kazalo uporalbjati antiseptik, recimo Vagisan ali Borax glicerin.
Pozdravljena!
Meni so pri drugi nosečnosti tudi odkrili streptokoke, otrok se na srečo ni okužil; po porodu sem se osem let borila s celo paleto antibiotikov, da bi se pozdravila pred tretjo nosečnostjo, pa žal ni uspelo. Tudi v tretji nosečnosti me je bilo strah prezgodnjega poroda, spolne odnose sva imela z možem s kondomom, v zadnjem trimesečju pa brez penetracije. V 37.em tednu mi je ginekologinja ponovila kuro s Ospenom 1000. Porod je počakal še dan čez rok, babico sem opozorila na streptokoke, med popadki so mi dajali antibiotike, otroku pa so takoj po rojstvu vzeli bris iz ušesa in je bil (hvala Bogu) negativen. Zato se tudi izbrala porodnišnico, ki ima tudi oddelek pediatrije, da bi otroku čimprej pomagali, če bi bilo potrebno.
Vztrajaj, da ti G v materinsko knjižico z rdečim:) na veliko napiše, da si SA+, ko se porod začne, povej babici (tudi 10x) in tečnari, da otroka čimprej pregledajo in tečnari, da ti tudi povejo (čeprav za otroka nekaj časa traja, da dobijo izvide, tri dni?). Predvsem pa se ne sekiraj in uživaj v zadnjih tednih nosečnosti!
no,m tečnariti rano ni treba, omemba 1x ali 2x pa ne bo škodila, zlasti takrat, ko bo prisoten zdravnik, ki odloča o diagnostiki in terapiji.