Najdi forum

lepo prosim ce mi kdo lahko pove vsaj okvirno ceno za menjavo strehe na hisi, katere kvadratura je 86m2.adaptirati je treba vse,ne le menjati stresnike.hvala

Lahko nas pokličete na tel.:051/259-662 in se lahko dogovorimo za ogled objekta, da vam lahko potem tudi izstavimo ponudbo.

Lep pozdrav
S.O.S

Glede na 86m2 bi rekel , da je cena okrog 2,8M dovoljšnja za vse komplet z ostalimi stvarmi, s tem da vzamete Bramac, ki ni tako draga kritina. Nas je prišla Tondach streha 320 m2, z 5 frčadami in komplet rori, žlebovi, zračniki, odtoki, in samo 95 m2 ostrešja zelo drago. Ostalo ostrešje je bilo dobro. Zamenjali pa smo komplet pobjon, ki je kar drag prišel ( ” škatla varianta”).
Naj še povem ceno z DDV-jem 5.200.000 sit. Pa lep pozdrav! Vse se vnaprej zmenite in na papirju za popuste.

kolega je dal za podobno streho s frčadami, ca. 300 m2, 2,8 mio in misli, da je dal preveč…

vendar pa vsekakor za tako malo strehco mora biti pod 2 mio, če daš tondach. ne nasedajte dragim ponudbam, dobite si vsaj tri ponudbe.

Hulk na katerem koncu pa je ta tvoj kolega delal?
Meni je delalo predračune za streho 7 krovcev iz Gor, Dol, Štaj,Lj in so vsi približno ceno našli, kakor je tudi projektant napisal. Vedeti pa morate, da če je smešno nizka cena>tudi nekaj ni všteto. Povedal sem ceno z DDV-jem, veliko opaža v škatli kjer je 1m2=6300sit, pločevinaste al frčade= 1m2=6400 sit in takšne stvari ne morejo ceneje stati razen če material ukradeš. Pa jaz sem prišel zelo poceni skos, zato prosim hulk ne prodajaj čevapčičev tukaj.

Lahko se javite tudi drugi, ki ste delali celo streho in poveste svoje mnenje, koliko pride 300m2 streho v glinasti kritini,…. kjer je 33let garancije na material,…

Pa hope veliko sreče!In vzemite veliko predračunov in izberite preverjenega ker delate streho 1x v življenju.

Letos so mi prekrivali strehi na obeh hišah. Prva cca 170m2, na obeh straneh po celi dolžini so naredili frčadi, tondah opeka, barvani žlebovi, vse komplet 1.600,000sit,druga cca190m2,bramac strešnik, bakreni žlebovi in žlote, tudi dimnik so oblekli v baker,vse komplet 1.800,000sit.Seveda vse to je brez računa, pa še avansa nisem dal nič.

Ali so Vam zamenjali tudi Strešno konstrukcijo in dali nov opaž in ga prebravali 3x. Ali je bila ta dolga frčada iz Al barvnega aluminija in spodaj pod njo zaščita(črna plast proti vlagi). Ker če ti gre človek delat in hitro pride pri veliki hiši cena do 5M (komplet seveda na ključ)..

ko so odprli streho so ostali samo špirovci, potem so dali neko belo potiskano folijo(parno zaščito), nato remelj vzdolž po špirovcih in nato remeljni za opeko. Obe frčadi sta pokriti s tondah opeko, kar precej rezanja je bilo

Ja potem pa razumem zakaj vas je prišlo toliko. Hvala za odgovor.

Samo to je res drag špas, kdor je šel SAM v ta posel, razume. Nobena hiša pa ni ista. Najbolje je ,da vzameš enak predračun in čimveč predračunskih del, ki jih predvideva arhitekt v gradbenem dovoljenju in nato enake izvode pošlješ raznim izvajalcem. (jaz sem jih poslal najmanj 7). Zaradi različnih predračunov ne moreš oceniti kdo je cenejši od drugega. Pa na koncu še vedno premislite, če boste vašo streho zaupali enemu polkvalificiranemu cimprmožu , ki vas bo potem pri računu za 30 % še naxegnil. Mislim tudi , da je najbolje vzeti na ključ, ker na koncu pride itaq vse dražje kot je predračun. Ampak, če je končni izračun dražji od 10% od računa na ključ ,se itaq upošteva končni izračun. Najbolje je , da noben ni v izgubi. Hope, če rabiš dobrega krovca ti jaz enega lahko priporočim (preizkušen na naši strehi in ne bo vam žal), ki je iz Gorenjske, vendar ima fray šele v juliju nažalost, če vas to ne moti.

Letos spomladi smo obnavljali streho na več stanovanjskem objekto kavdratura strehe je znašala 592 m2, zelo razgibana 6 frčad, dimniki, sstrešna okna,…
Stra kritina salonitne plošče je bila odstranjena, ostrešje je bilo OK, izdelana je bila kompletna hladna streha, menjani žlebovi (delno), kritina pa je bila GERARD brez posipa,…

Cena z DDV je bila 5.900.000,00 SIT.

vsak od nas si zna preračunati, koliko materiala je potrebnega. pa tudi dela, vsaj približno. in če ti nekdo reče, da ti bo dal za dva tedna dela na strehi 2 mio sit, potem sem zgrešil poklic in brezveze hodil na faks. grem takoj na streho delat in ne bom več čevapčičev prodajal…

New Report

Close