Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Depresija, anksioznost in razpoloženjske motnje strattera 40mg ter prenehanje jemanja, kako izboljsati svoje zivljenje?

strattera 40mg ter prenehanje jemanja, kako izboljsati svoje zivljenje?

pozdravljeni

V torek 27.10.2015 ob 12. uri sem imel prvi pregled pri g. Hribersek, kjer sem dobil zdravilo strattera ter napotnico za klinicnega psihologa za pregled.

28.11.15 sem imel kontrolo vendar nisem prisel, ker takrat se nisem zacel jemati zdravila Strattera poleg tega je bilo pocutje boljse, sedaj pa se mi zopet slabsajo simptomi glede ADHD ter obvladovanja jeze, poleg tega sem bil spet bolj depresiven.

Vceraj sem vzel prvo tableto zdravila Strattera 40 mg, ker prej nisem upal zaradi stranskih ucinkov. Vzel sem jo zjutraj ob 12.00 ko sem vstal, kmalu zatem sem opazil stranske ucinke kot je slabost, motnje erekcije, celo noc nisem spal, naslednji dan zjutraj so se mi potila stopala v postelji, srce mi je tudi hitreje bilo.

Zato sem se odlocil, da je danes ne vzamem, ker mi te tablete ne odgovarjajo, ali je lahko kaj narobe ker sem vzel samo eno tableto in potem nic vec? Opazil sem, da mi je danes po 12ih dalj casa trzala misica v desnem stegnu, poleg tega me zanima kdaj priblizno naj bi stranski ucinki izginili?

Ker sem tudi asmatik in jemljem inhalatorje ter sem prebral v navodilu, da je potrebno biti pazljiv pri jemanju zdravila istocasno z zdravili za astmo me zanima ce je lahko kaj narobe, …….ter ce bi redno jemal zdravilo ce bi scasoma oziroma po koliksnem casu bi stranski ucinki izginili ali ne izginejo?

Opazil sem, da sem bil mogoce malo bolj “normalen” glede pocutja, malo manj razmisljal ceprav proti veceru ter na trenutke sem spet prevec razmisljal ter eno in isto razmisljal v glavi.

zdravila nisem jemal, ker dejansko ne vem ce ga sploh potrebujem, ker kljub temu stalnemu razmisljanju sem dokaj zbran in pozoren, ceprav obcasno imam tezave in delam napake, oziroma nisem pozoren kaj delam ampak to je odvisno od dneva, bolj me skrbi to, da vcasih prehitro prevec vzkipim oziroma se tezko obvladujem, ko pride do prepira…..poleg tega pa sem obcasno brez volje kot sem jo imel vcasih in obupan, depresiven

Poleg tega me zanima, ce sem depresiven in brez volje zaradi nacina zivljenja, stalno si govorim v glavi da se moram odseliti od starsev ter osamosvojiti, ker sem 30 let star in bi rad svoj mir, s starsi pa so stalno eni konflikti ker imamo razlicne interese itd…….ce si to govorim v glavi je verjetno zato, ker bi bilo to potrebno storiti? verjetno bi se potem bolje pocutil, ker sedaj se pa samo obremenjujem pa frustriram s tem, poleg tega bi sel rad iz vasi zivet nazaj v mesto, ker mi tam bolj odgovarja…bodo te spremembe v zivljenju prinesle izboljsanje v mojem pocutju? Hvala za info

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo. Glede zdravil vam ne morem svetovati, ker nisem zdravnik. Za to bo najbolje, da se obrnete na svojega zdravnika. Na voljo imate tudi forum Splošna psihiatrija, kjer odgovarja Daniela Fiket, specializantka psihiatrije.

Pravite, da si želite zaživeti samostojno, želite svoj mir. Predvidevate, da bi vam to in tudi življenje v mestu ter odmik od staršev lahko pomagalo pri boljšem počutju. Če tako čutite, potem vam bi to morda res koristilo? Odgovori se skrivajo v vas, le poslušajte se.

S prijaznimi pozdravi,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close