Najdi forum

Ker sem zelo vesela,da se pri nas obrača na bolje,pišem tudi vam,če bo komu pomagalo.
Seveda sem tudi sama bila zelo skeptična o jemanju zdravil za našega hiperaktivneža s celim kupom še šolskih težav,posebej ko sem brala po raznih forumih to in ono-samo ko smo prišli do točke,ko ne veš več kako pomagat njemu in posledično tudi sebi smo se odločli za zdravila s tem da smo pri tistih kjer se je pokazal kakšen stranski učinek takoj nehali;od ritalin,concerta.Seveda me je včasih pekla vest pri vseh zdravilih in nasvetih v zadnjem letu,kaj delamo otroku,samo če ne poiskusiš,ne veš,lahko pa vedno prekineš.
Potem smo pa prešli na Stratero in ko smo ugotovili pravo dozo,vam povem da je naš sin skoraj drug otrok,manj izbruhov,bolj razumevajoč,dovzeten za šolo…Bolj zbran,v šoli sam reši test…in to pravilno.
Pa ne razumet tega kot da je sedaj čist zdrogiran in da ne more drugače-še vedno je isti,samo lažje razume in se spopada s kakimi konflikti-laže jih rešuje,ne vzkipi za vsako malenkost,pretirana gibalnost ni več tako izrazita,še vedno ne piše rad,samo vseeno naredima nalogo z manj stresa.
In ko ga sedaj gledam ko je pod manjiš stresom -ker najhuje je trpel sam ker ni vedel kako in kaj-se je tudi meni meni odvalil kamen iz srca in sedaj vidim da bomo zmogli.

To je tako lepo prebrat, ko nekomu uspe in končno najde način ali sredstvo, ki naredi življenje znosno in prijaznejše! Iskreno želim, da tako tudi ostane!

Super, sem vesela za vas, da zadeva funkcionira in da je otrok mirnejši, bolj skoncentriran in da je življenje znosnejše.

Sem pa sama zelo mešanih občutkov, kar se tiče zdravil. Mogoče predsodek, mogoče antipropaganda, bi se pa skoraj sigurno odločila tudi za to varianto, če bi videla, da nič drugega ne pomaga in ima otrok resne težave tako v šoli, kot v vsakdanjem živeljenju.

Koliko časa pa sedaj jemlje Strattero?

Stratero je najprej začel nekje februarja z 18mg-do avgusta ko sva povedala zdravnici,da se nam zdi,da ni nekega učinka.Potem smo se zmenili,da mu količino poveča-glede na njegovo težo na 40mg(če še te ne bojo dale efekta,potem bi ukinal)-ampak te sedaj pomagajo.
Je 3 razred in so ravno pisali prvi test in to 3 liste matematike-če bi to videl lani-ni šans da bi sploh poskusil rešit-v petek pa je vse rešil in to za 5-ocena me sicer sploh ne zanima-za nas je napredek da se ne buni ko zagleda količino in da rešuje,če je pa poleg tega še tako uspešen pa še toliko bolje.
Resnično želim da tudi vsi ostali, ki imate takšne probleme najdete rešitev,ki bo delovala.LP

Njofra,

hvala za vaše dragocene izkušnje. Zagotovo bodo prišle komu prav!

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Hvala za te besede. Je že nekaj let odkar ste pisali.. Mi smo pa pravkar začeli s Strattero (12 letnik).. In ko preberem pozitivne izkušnje, mi je veliko lažje pri srcu.

Lp, Meri

New Report

Close