Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv stranski ucinki apaurina

stranski ucinki apaurina

Pozdravljeni!

Stara sem 19 let. Včeraj mi je pedopsihiatrinja predpisala zdravilo apaurin, zaradi nekontrolirane anksioznosti, tesnobe in strahov. Napisala mi je 2mg tablete in rekla, da verjetno ena tableta ne bo dovolj in naj po 30min vzamem se eno ce ne bo prijelo. Rekla je da to lahko ponovim 3x na dan. Vzela sem 2 tableti in cel dan sem bila zelo, utrujena, zaspana, bila sem zelo upocasnjena, nisem se mogla skoncentrirati. Nato mi je postalo se slabo in vrtelo se mi je, vendar ne na tak nacin, kot takrat ko izgubis zavest. Naslednje jutro pa sem vstala iz postelje naredila nekaj korakov in zacelo mi je sumeti v glavi in postalo mi je slabo. Hitro sem se nazaj ulegla in nisem izgubila zavesti. Malo je pomagalo, ko sem pojedla mandarino. Ali so taki stranski ucinki normalni, ker niso vsi omenjeni v navodilih? Apaurnina, zaradi tega ne bom vec jemala (predpisan mi je bil samo po potrebi). Redno pa jemljem zdravili asentra in aryzalera, zraven pa se roaccutane proti mozoljem. Ali je to varno?
Zahvaljujem se vam za odgovor.

Pozdravljeni!
Menim, da ste se prav odločili, da ne boste jemali zdravila Apaurin sočasno z zdravili, ki jih že tako redno jemljete. Apaurin je zdravilo, katerega indikacija je res zmanjševanje paničnih motenj, uporablja se tudi pri motnjah spanja in podobnih težavah. Ima pa seveda tudi neželene učinke, ki ste jih opisali in ki jih lahko preberete v navodilu za uporabo zdravila, ki je priloženo k zdravilu.

Še posebej se ti neželeni učinki pojavijo ob sočasnem jemanju nekaterih drugih zdravil, v vašem primeru je to zdravilo Asentra. Ti dve zdravili sta vzajemno še potencirali neželene učinke, ki ste jih navedli. Zato je bolje opustiti jemanje zdravila Apaurin. Odmerek, ki vam ga je predpisala zdravnica je za vaša leta tudi dokaj visok, še posebno, ker ga kombinira z Asentro, ki sodi med antidepresive.

Glede sočasnega jemanja zdravila Roaccutane pa ne imejte skrbi. Tega zdravila ni dobro jemati obenem z zdravili, ki vsebujejo vitamin A in antibiotiki, ki sodijo med tetracikline. Posebej pa bi vas opozorila še na nevarnost zanositve med jemanjem Roaccutana, ker je to zdravilo teratogeno, kar pomeni, da poškoduje plod v maternici. Sicer pa si preberite natančno navodila za uporabo teh zdravil. O zdravilu Roaccutane pa sem že veliko napisala tudi na tem forumu.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close