Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza stranki učinek inekcij je depresija

stranki učinek inekcij je depresija

Pozdravljeni!

Imam mamo, ki ima že nekaj let potrjeno MS. Nekaj let tudi sama sebi daje inekcije Avonex, 1x na teden, vedno v petek popoldne. Zadnje tri mesece pa so se pri njej pokazali simptomi depresije, ki so pri zdravilu Avonex navedeni kot stranski učinki. V to depresivno stanje ponavadi “pade” čez vikend, torej v dneh po “vzetju” zdravila. Takrat mama tudi zaužije Helex, da se pomiri, ampak potem hodi kot megla. Mislim, da te tablete niso rešitev. Mami smo tudi že vsi svetovali, da naj to pove svoji nevrologinji. A mama se boji, da če omeni, da ima občasno depresijo, da bi ji v tem primeru odvzeli zdravilo Avonex. In tako bi šla bolezen hitro naprej.

Povejte mi prosim, ali bi se to res zgodilo? Ali bi ji res odvzeli Avonex, ker se pojavljajo stranski učinki v obliki depresije? Ali pa bi ji doktorica predpisala le kakšne antidepresive, Avonex pa bi lahko uporabljala še naprej?

pozdravljena! Sama si dajem betaferon že 8let in nekako pred petimi leti so se mi pojavili snaking depresije. Pri osebni zdravnici sem dobila antidepresive in tako nadaljujem z betaferon om.

New Report

Close