Stranisce
Pozdravljeni. Sla sem na sranisce v nasi poslovna stavbi, sele ko sem koncala, sem opazila malo krvi na notranja strani skoljke. Nisem prepricana, da sem se je dotaknila in kako sveza je bila 🙁 zdi se mi, da sem itak malo sedela na hlacah in se nisem dotikala skoljke z golo kozo, ampak zdaj tudi to nisem vec prepricana. Bi se lahko tako okuzila, ce bi se dotaknila kapljice?
Ni podatkov o takem prenosu: kot prvo, za okužbo mora biti kri sveža; tekoča in še veliko je mora biti, da se ne posuši; (torej čisto takoj za bolnikom); kot drugo – če je nekaj časa zunaj telesa in se posuši, virus umre; nadalje to vtiranje bi moralo pomeniti konkretno prekinitev kože – torej Urez ali vbod, pa še dovolj (SVEŽE) krvi bi moralo priti v ureznino….Ljudje si kot nevarno predstavljate nekaj, kar sploh ni nevarno….Stranišča so glede okužb nevarna le za okužbe s črevesnimi nalezljivimi boleznimi, pa še za te morate opustiti higies+nske navade, npr. prijemati za pokakane deske in si potem ne umiti rok; prijemati za kljuke in neposredno po tem nesti roke v usta…