Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Strah pred zobozdravnikom – vprasanje

Strah pred zobozdravnikom – vprasanje

Pozdravljeni!

V zadnjem letu se mi je pojavil viden karies na sprednjem zobu, zraven tega pa imam se (naj bi bil) mrtev zob, ki mi povzroca velike bolecine in tezave.

Moj problem je, da me zagrabi neustavljiva panika, ze ko pomislim na obisk zobozdravnika. Po 4 letih sem se zadnjic le opogumila in se odlocila za obisk, a ze v cakalnici nisem mogla dihati, postalo mi je slabo in rahlo se mi je vrtelo. Se pred vstopom sestre v cakalnico sem se odpeljala cimdalj stran od ordinacije.
Strah je prisoten od vedno, tako da sem ze v srednji soli zaradi izogibanja v zadnjih razredih osnovne naletela na to, da je bilo treba popraviti kar nekaj zob. Izbrala sem si prosto zobozdravnico v okolici in ze prvic mi je povedala, da ona dela brez injekcije. Brusenje in prelive (?) sem prezivela, pa tudi nekaj vrtanj in popravilo sprednjega zoba, ki je bil rahlo odlomljen. Tezava je nastala, ko mi je zacela popravljat zadnje zobe. Vrtala je brez posebnih pavz in se ni odzvala na moj znak naj se ustavi. Preseglo mi je, ko mi je zadnjo sedmico odprla na zivo in nekako se zavrtala v dlesen. Tudi ko sem jokala in jo prosila naj prosim neha (imeli sva dogovorjen “znak” da se ustavi) se ni ustavila.
Od takrat naprej je strah ratal tako hud kot zdaj. Zanima me, ali obstaja moznost sedacije (ne nujno splosne anestezije, bolj sem mislila mocna pomirjevala) ali cesa podobnega med posegi? Je kaksna drugacna resitev? Vem, da bi mogla premagati strah in se soociti s tem, a zal ne gre.

Ze vnaprej najlepsa hvala za odgovor

Pozdravljeni,

Z izbiro zobozdravnice ste imeli smolo; v današnjem času bi vam morala nuditi vsaj delo v lokalni anesteziji, to pomeni z injekcijo anestetika. Priporočam vam, da najdete vseeno malo bolj empatično zobozdravnico.
Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close