Najdi forum

strah pred zobozdravnikom

Pozdravljeni!

Rada bi vam povedala za moje težave in celo za mnenje kaj naj storim.
Sem stra 31 let. Zobozdravnik je moj največji strah. Strah tak, da se ga že 5 leto izogibam. Datume naročanja prestavljam… sama pri sebi z vzroka, da imam driske, nespečnost par dni pred datumom za obisk zdravnika. Sem tudi že poskusila zamenjati zdravnika za zdravnico – a brez uspeha. Če vam povem, da me je tako zelo strah (vzrok: negativna izkušnja v otroštvu), da se mi poveča pulz, da ga čutim na vratu in v dimljah in kot sem omenila stalna driska par dni – podnevi in ponoči). Sem že razmišljala za razgovor z zdravnikom, a kaj ko je vse tako natempirano, da nima časa za razgovor….

Prosim za kakšno mnenje…..

Je enako pri meni. Kar slabo mi postane ko pomislim na zobarja. Za razliko od tebe hodim redno na preglede. Mu vsakič povem da zaradi njega ne spim:)
Imam pa čisto enake težave kot ti. A nama bo kdo kaj svetoval?:)

Popolnoma enaka situacija je bila pri meni. Sem se naročila, prišla v čakalnico, se vsedla in ko sem slišala vrtanje, sem vstala in sem šla. Raje sem prenašala hude bolečine po več dni, kot, da bi potrpela eno uro na stolu. To stanje se je vleklo leta in leta. 2 leti nazaj sem zbrala pogum in sem šla, vendar sem imela to smolo, da je bila zobozdravnica nesramna,sicer na začetku popolnoma razumevajoča, vendar sčasoma nemogoča. Kar naprej očitki, metanje pod nos, kako sem se zapustila itd.Seveda me tretjič ni bilo. Dva meseca nazaj pa sem se odločila temu narediti konec. Odšla sem k privatni zobozdravnici katera si je vzela čas za pogovor,nasvete…En teden sem bila vsak dan pri njej, potrpela tisto uro in danes ne morem verjeti, da sem bila lahko tako neumna, da nisem šla že prej. Seveda mi je za vsak zob dala injekcijo in prisežem, ne boli nič!!!!
Strah pred zobozdravnikom sem zgubila, med vrtanjem pa močno stisnem pesti in obvezno mižim, da ne vidim kaj se dogaja.
Moj nasvet tebi bi bil, da si obvezno najdeš zobozdravnika, ki bo imel čas za prvi posvet, pri meni je bilo to ključnega pomena. Pri tem sem ocenila kakšna oseba je(prijazna, razumevajoča, brez očitkov).
Jaz drugam, kot privat ne grem več, je pa res večji finančni zalogaj.
Ampak odlašati še naprej… za kakšno ceno?!

New Report

Close