Strah pred zmenkom
Žal je to dejstvo, s katerim se moraš sprijazniti, če spoznavaš na tak način.
Pri meni recimo niti v enem samem primeru ni bilo kemije v živo, kjer sva se prej super ujela v tipkanju.
Od zelo velikega števila internetnih dejtov sva se samo z 1 ujela ter si bila obojestransko simpatična, ampak sva si pred srečanjem pisala zelo malo, nekaj stavkov samo. Pri vseh ostalih ali oni meni niso bili ali drug drugemu nisva bila všeč. V živo je potem res vse drugače kot prek ekrana.
Nič hudega, če imaš tremo. Verjetno jo ima on tudi. Ti kar povej, da si živčna, se nasmej in se bosta oba sprostila.
Žal je tako, da ne moreš vedeti, kakšen bo razplet v živo. Jaz sem se lani prijavila na neki portal, čez nekaj časa se mi je oglasil en tip, po pisanju sva se ujela, se mi je zdel pameten, simpatičen, zabaven, nisva si izmenjala fotk … in jaz sem se zatreskala že na prvem zmenku, on pa malo pozneje 🙂 Edino z njim sem sploh šla na zmenek, z dvema ali tremi sem si še nekaj skušala pisati, pa že po mailu ni bilo bogvekaj.
Kmalu bo najina prva obletnica.
Bolje, kot da si ga želiš osvojiti, bi bilo, da ga želiš še bolje spoznati. Saj mu tega ni treba omenjati, gre se za to, da preživiš z njim čim več časa (če ti že ugaja). Tako zmanjšaš svoja pričakovanja, posledično je možno manjše razočaranje, hkrati pa te tudi nima česa bit ne vem kako strah. Ampak verjetno to dobiš šele z izkušnjami, kilometri (zmenki).
Vseeno se skušaj miselno naravnati v smer da ga bolje spoznaš, kajti spoznavati se iz varne razdalje preko pisanja je eno, nekaj čisto drugega pa je potem v lahko v živo. Ponavadi nervoza naredi svoje, tako da si na koncu razočaran, ker se ti zdi, da je drugi povsem drugačen, kot si si ga predstavljala, saj se človek nervozen obnaša precej drugače. Tudi vizualno si lahko presenečena. Vseeno pa, fanta še niti približno ne poznaš, niti ne veš, koliko ti je povedal po resnici, koliko pa, ker ti je želel ugajat, zato naj bo tvoja primarna naloga, ga bolje spoznati. Zakaj bi osvajala nekoga, ki ga še ne poznaš.
Pozdravljeni!
Hvala za vaša vprašanje.
Obstajajo sicer tehnike s pomočjo katerih lahko ustvarite kemijo tudi če te sicer ni. Vendar to je smiselno početi samo v primerih, ko želimo z nekom samo skočiti v posteljo, drugega pa nas ne zanima. Pri dolgoročnih odnosih je najbolje, da smo to, kar smo, brez da bi se morali prisiliti v karkoli. V tem stanju pa kemija ali bo, ali pa ne bo. To ni odvisno samo od vas. In kemija se zgodi, če smo dovolj sproščeni in odprti (torej smo kar smo).
Marko vam je dal dobri nasvet. Skušajte na prvi “živi” zmenek gledati kot na dodatno možnost spoznavanja, ne kot na osvajalski pohod. Razumem, da je za vas pomembno, da končno dobite fanta, vendar ta “mindset” ubija vašo sproščenost in spontanost. Prav tako pa to na nezavednem nivoju ustvarja pritisk na fanta, ki ga želite osvojiti, ki ima morda enako tremo kot vi.
Predlagam vam naslednje:
– Skušajte biti v dneh do zmenka dovolj fizično aktivni. Fizična aktivnost bo pokurila del stresnega hormona.
– Skušajte se vsak dan prisiljeno smejati 3-5 min. To bo aktiviralo hormone sreče.
– Prisilno na ves glas se smejte tudi tik pred zmenkom (uporabljajte celo telo). To vas bo sprostilo.
– Oblečite se prijetno in ne pretirano izzivalno (v resnici ne veste kaj vaš čaka), razen če je sex to kar želite. Bodite to kar ste.
– Ko se srečate s fantom, ga pozdravite in recite (prijetno se nasmejte): “jaz sem …”.
– Če ima fant načrt, kam bosta šla in vam je v redu, ne skušajte takoj uveljavljati svoje dominantnosti. V primeru, da nima načrta, imejte pripravljen svoj predlog.
– Na zmenku pazite na to, da ne boste samo vi tisti, ki boste govorili (govorite sicer o stvareh, ki vas navdušujejo), naj govori tudi on.
– V primeru, da vam bo fant tudi na zmenku še vedno všeč se ga lahko “pomotoma” dotaknete in s tem povečate “energetsko izmenjavo”.
– Če bosta pristala v postelji, ne imejte spolnih odnosov brez kondoma.
– Če je fant bolj sramežljiv ne delajte prevelikih korakov in ne pritiskajte na njega.
– Bodite spontani, vendar ne zelo drugačni od fanta. S tem mislim na to, da če je fant bolj mirne narave, je OK če ste vi bolj igrivi, vendar pa ne iti v ekstrem.
Upoštevajte tudi možnost, da morda vi njemu ne boste všeč – in to ne bo pomenilo konec sveta.
Opozoriti velja tudi na to, da morda ta fant ni to za kar se izdaja. Zmerna previdnost tako ne bo odveč.
Biti to, kar si, torej ne igrati nekaj, nekoga drugega in nehati spraševati za nasvete. Odraz določene samozavesti je to, da ne sprašujemo drugih za nasvete za vsako malenkost, ampak se odločamo po svoje s svojim pristnim jazom. Vseeno je, kako se obnašaš, kaj rečeš, nič ni narobe, če imaš tremo – ker to si pač ti, vse to je človeško, naravno. Če si nekomu všeč, te sprejema natančno takšno, kot si. Če vidiš, da je človek vreden zaupanja, pa se postopoma odpiraš še bolj. Dobro bi mogoče tudi bilo, da bi se prej slišala po telefonu.