Najdi forum

Strah pred prihodnostjo

Stara sem 40 let in živim samma z trokoma. Imam dobro plačo, ampak ne vem, koliko časa bo še tako. Včasih me skrbi, kaj bi bilo, da ostanem brez službe in kaj potem, ko bom prenehala delat. Sanjarim o nekem pasivnem doghodku, ampak realno ga ne bo, ker še nič nisem začla v tej smeri.
Kako bi se vi postopili nekega varčevanja, ali vlaganja, oziroma kako si zagotoviti neko varno prihodnost. Kaj ljudje počnejo, da si to zagotovijo?
Potrebujem nekaj osnovnih info, in če se da čimveč tukaj online, ker ne bi se dobivala s kakšnim svetovalcem. Katere podatke bi potrebovali, da mi podate predlog, oziroma ali lahko mi že kaj svetujete?

Pozdravljeni
Čim več tako on line ne bo šlo oz boste dobili zelo povprečne informacije.

Težko je tako pavšalno govoriti o najboljšem načinu varčevanja za vas, saj bi bilo potrebno definirati cilj, potrebo, stopnjo tveganja in podobno. Poplava je varčevanj, ki jih ponujajo zavarovalnice in banke, pa še kdo se najde. Prav tako je za pogledati, kako je z socialnimi transferji,kaj šteje notri in kaj ne.

Bi pa potrebovali glede na opisano vsekakor tudi dobro zavarovanje, ki vam na eni strani krije prihodnost vaših dveh otrok, če se vam pripeti smrt. Na drugi strani pa zavarovanje, ki krije vaše pripetljaje ( invalidnost, invalidska renta, težke bolezni, itd) in vam omogoča boljšo rehabilitacijo.
Takšna zavarovanja so postala že zelo dostopna in ugodna.

Kljub vsemu vam predlagam obisk kakšne zavarovalnice ali pa si naročite zastopnika na dom, da vam predstavi konkretno ponudbo.

lp
Zastopnik

New Report

Close