Strah pred norostjo(shizofrenijo)
Spoštovani,
sem 16 letni fant z simptomi Obsesivno kompulzivne motnje. Imam hipohondrijo.
. Že par mesecev imam strah pred shizofrenijo(o kateri sem se naučil v šoli).
Moji simptomi so:
Če zaslišim kakšen zvok(tudi od avtomobila) jaz mislim, da je to prisluh. Nato skušam ugotoviti vzrok za nastanek zvoka in ko pogledam vidim, da vsi zvoki prihajajo od avtomobilov/ogrevanje/pogovora.
Ko sem bil na avtobusu so se eni za mano pogovorjali v zadnjih sedežih in nato me je spet zgrabila tesnoba(mislil sem, da imam halucinacije…ko jih pa nimam…). ko sem pogledal zadaj sem vidil osebe ki se pogovorjajo.
Pred tem strahu za shizofrenijo sem imel panične napade kjer sem mislil da imam sladkorno bolezen, možganski tumor….
V moji družini sicer ni primera z to boleznijo, rodil sem se sicer z carskim rezom(to naj bi bil risk factor), drugače pa nobenega problema. Ne zlorabljam drog. Imam pa to anksioznost in ta strah pred shizofrenijo.
Nimam drugih simptomov(deluzij, socialnega umika). Sem zelo socialen človek nasploh.
Začelo se je pred parimi meseci ko sem bral o shizoffreniji v učbeniku. nato me je zgrabila panika in od takrat ta anksioznost.
Pa vsi ti zvoki, ki jih slišim so sam zvoki(niso glasovi)….ampak nevem kaj naj naredim s to mojo anksioznostjo ker me ubija.
Rad bi obiskal psihiatra zaradi OKM.
Lep pozdrav in hvala vnaprej,
Aleksander 🙂