Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Strah pred mozganskim tumorjem

Strah pred mozganskim tumorjem

Pozdravljeni.

Obračam se na vas, ker sem resnično zaskrbljena in bi prosila še za vaše mnenje. Imam tudi težave s tesnobo in anksioznostjo, zato je moj strah na momente prav nevzdržen.

Sin je star 7 let in ker mi je zadnja 2 meseca občasno potožil, da ga bolijo noge, sem ga peljala k pediatrinji. Najprej je posumila na rastne bolečine, ko pa sem omenila, da mi je nekajkrat omenil tudi, da ima mravljince v nogah ali v roki (3x se je to zgodilo tudi ponoči), me je zelo prestrašila, ko ga je napotila k nevrologu, češ da otroci navadno nimajo mravljincev. Tudi sama mu je opravila osnoven nevrološki pregled in je bilo vse v mejah normale.

Ker je dobil datum za pregled šele v decembru (pod napotnico hitro), bom do takrat umrla od skrbi.

Prosila bi vas, če si lahko preberete spodnji opis kaj se mu dogaja v obdobju zadnjih 3 let in podate svoje mnenje. Verjetno bi se zadeva v tem času že drastično poslabšala, če bi bilo kaj takega kot je tumor?

– Že od leta 2022 občasne epizode z bruhanjem zjutraj ali dopoldne. Ponavadi večkratno bruhanje približno polovico dneva, potem je ok, ima ponoven apetit. Vmes po dlje časa (tudi par mesecev) nič. Včasih je to ob boleznih/vročini, včasih brez očitnega razloga.

– Občasno se mu vrti, vrtoglavice so kratkotrajne, ponavadi ob kakšnem gibanju. Ima tudi slabosti pri daljši vožnji z avtom.

– Vsako leto spomladi pozitiven na streptokok, tudi po 2x ali 3x zaporedoma. Včasih ima tipično angino, včasih samo boleče grlo s povečanimi mandlji in bezgavkami. Pogosto ima skupaj z angino/virusnih obolenjem tudi gnojno vnetje oči.

– zadnja 2 meseca je nekajkrat potožil o bolečinah v nogah ali samo v eni nogi in o mravljincih. Običajno se mu pojavijo po dolgotrajnem sedenju (recimo na wc-ju) v nogah, nekajkrat so se mu v roki pojavili tudi ponoči ali zjutraj.

– zadnje pol leta je bolj razdražljiv in občutljiv

Se opravičujem za dolg spis, vendar sem res v popolnem krču od strahu pred najhujšim.

Hvala in lp.

Razumem vaš strah, ampak te hude zadeve se razvijajo zelo hitro in ne trajajo 3 leta. Prvi in najpomembnejši znak, pred bruhanjem, pa je hud glavobol, ki ne poneha in se stopnjuje. Ob odsotnosti nevroloških znakov je diagnoza, ki ste jo napisali, še manj verjetna.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close