Strah pred debelostjo
Pozdravljeni!
Ne vem kaj naj sama s sabo. Strah me je debelosti, pa tudi tega, da bi se zredila. Enostavno ne vem več kaj naj naredim. Trenutno imam 39 kg pri 167 cm. Zavedam se, da je to po vseh tabelah in normativih premalo, vendar kljub temu ne morem spremeniti slike, ki jo imam v glavi. Vidim se debelo. Nekaj v meni me sili v hujšanje, čeprav se zdaj trudim, da mi teža ne pada. Težava je v tem, da pri tej teži ne morem prav ničesar pametnega početi, tudi volje do življenja nimam. Moj psihiater od mene zahteva, da jem in da se zredim, jaz pa na sebi ne prenesem niti deke. Počutim se nemočno, pa tudi v veliko razočaranje vsem drugim, ker kar ne morem jest in se zrediti. Sram me je. Nad sabo čutim vse večji pritisk od tega da se moram zrediti in strah pred debelostjo. Zmešalo se mi bo, če ne bom mogla nikoli iz tega začaranega kroga. Hočem se rešiti tega, a ne vem kako.
Peri
Draga Peri,
v takih trenutkih bi morala vskočiti na pomoč stroka in vam ponuditi bolnišnično pomoč pri prvih najtežjih korakih iz objema anoreksije. Na žalost pri nas stvari niso dovolj dostopne in dovolj dobro urejene, da bi bilo to mogoče. Anoreksija je namreč včasih tako žilava, da je sama, tudi ob ambualntnem vodenju, ne morete premagati.
Vem, da ste sama z razpoložljivimi možnostmi pri nas že poskusila, kot ste že pisala, čeprav ne vem, če dovolj uspešno. Morda bi veljajo ponovno poskusiti. Sicer pa upam, da se bodo te možnosti razširile tudi pri nas. Potrebe so zelo velike. Držim pesti za vašo pravo odločitev,
marija Anderluh
sloncica moja,
zakaj ne mores ze pocasi pogruntati, da to nima nobenega smisla, da mucis samo sebe, da se ubijas!zakaj ne ugotovis, da te ljudje ljubijo?!zakaj si pred vsem tem zatiskas oci!
govorim jaz, ki nosim na sebi ze toliko sramu, ker sem zaradi svojega egoizma pobegnila proc od tebe in te zapustila.vsak dan se spomnim nate. zdrzala sem leto dni…zdaj pa spet jovo na novo.spet stradamo, kozlamo… spet ista figa. petra, poglej svojo stevilko na vagi!ni malo mala?!ce si ti debela pri39 kilah kaka sem pol jaz ko jih mam 58?!
rada te mam,tina
Spostovani!
Zal zdaj nimam veliko casa, da bi se razpisala, ker sem na letaliscu in cakam na letalo. Rada bi povedala le to, da sama ne zmorem, da rabim bolnisnicno zdravljenje, da cakam na sprejem, a je cakalna doba tako zelo dolga, da ne vem ce bom zdrzala. Prosim svetujte mi kaj naj naredim, kam se se lahko obrnem po pomoc, ker se resnicno hocem resiti iz tega zacaranega kroga.
Peri
Hojla!
Morda ni prav, da ti pišem ravno sem, a prosim te, da se mi kaj javiš. Veliko razmišljam o tebi in rada bi te spet slišala, te objela in ti povedala, da te imam rada. Ne vem zakaj se trpinčim, vem le da si sama ne znam pomagati. Imam 37 kg in sem kot vreča cementa, ki praktično ne more početi ničesar. Prosim javi se mi kaj!
Petra
bom se ti javla-
obljubim
samo prosim te eno stvar, nevem kje se ti nahajas(doma ali si v lj), poklicala te bom domov, v pon.mam novo tel st, pa novi mail.na starega mi NE pisi.saj ves.gnjavijo,se vedno zaradi istih stvari,ker si ti pac petra.no. moj novi mail je [email protected] pisi mi. rada te mam sloncica!