Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Strah pred alergijskimi reakcijami

Strah pred alergijskimi reakcijami

Pozdravljeni.

Po hranjenju in pitju doživljam napade panike ker me je strah anafilaksije. Zaradi tega imam odpor do obrokov in premalo popijem. Do sedaj nisem bila alergična na hrano. Imela sem samo reakcijo po piku sršena ampak nisem dobila seta proti anafilaksiji. Kako pogosto se lahko pojavi alergija na hrano in pijačo če jo več let normalno uživamo? Doma imam Claritine ampak me je strah da bi imela alergijo tudi na to zdravilo in bi poslabšalo morebitno reakcijo. Mi zdravnik na podlagi prejšnje reakcije pika sršena lahko predpiše set proti anafilaksiji brez testiranja na alergijo?

Lep pozdrav

Dober dan,

strah pred anafilaksijo zaradi hrane seveda ne sodi med alergološke probleme, pač pa med psihične težave. Novonastala alergija za hrano je pri odraslih zelo redka. Ne vem, kakšna je bila reakcija, ko vas je pičil sršen, ampak reakcije po pikih sršena niso nič povezane s tveganjem, da bi se zaradi tega razvile tudi s hrano izzvane reakcije. Vsekakor je izkušnjo s pikom sršena za raziskati, torej narediti teste in se skladno s tem pogovoriti, kakšno bi bilo ukrepanje.

LP

MK

New Report

Close