Najdi forum

Že nekaj časa se mi dogaja, da me ob prihodu v nek določen prostor, prevzame nekakšen strah, ki si ga ne znam razložiti. Tak strah, da ne morem ne sedeti, ne stati, komaj čakam, da se tej situaciji izognem in prevzema me vrtoglavost, ki prehaja od vratu na vso glavo. Nekakšna omotica, občutek, da se bom onesvestila. Strah me je, nepopisen strah, obliva me znoj, tresem se in srce mi razbija.
Ne vem, kako naj se umirim, kako naj spontano vstopam v ta prostor, da ne bom neprestano mislila na slabost.
Ali so potrebna kakšna zdravila, ki bi mi ta zoprni občutek omilila.
Bila sem pri zdravniku in mi ni ugotovil nobenih posebnosti, rekel je, da so to krivi vročinski valovi, ki so minulo poletje močno zaznamovali.
Toda sedaj je jesen, ni vročine, moje obupno stanje ozioma nepopisen strah, pa še kar traja.

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

verjetno ne gre samo za vročino, če ob tem začutite tudi strah, celo nepopisan strah. Verjamem, da vam je zelo težko, ko pride do teh trenutkov?

Takšni občutki so lahko simptom nekih občutenj, čustev, ki niso prišla na plano. Ena možnost je, da si poiščete pomoč pri osebnem zdravniku, ki vam bo verjetno predpisal zdravila. Ta so namenjena zmanjševanju simptomov. To je zelo smiselno, če so ti občutki zelo neprijetni. Nima smisla, da se mučite. Druga možnost, ki bi bila smiselna je, da skušate sami ali s pomočjo strokovnjaka (psihoterapevta) razmisliti, začutiti kaj se dogaja znotraj vas. Kdaj so se pojavili ti simptomi? Kaj se takrat dogajalo? Kaj presenetljivega, nenavadnega? Koliko časa že trajajo? itn. Včasih rabimo pomoč drugega, če si kdaj ne zmoremo pomagati sami.

Lepo vas pozdravljam,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close