Najdi forum

Strah, kaj lahko?

Spoštovani.
Imam 24-letno hčerko z najhujšo stopnjo cerebralne paralize. Zobe ji umivam sama, tako, da so kar v redu glede na njeno stanje. Obravnavana je na Stomatološki, kjer ji pod narkozo zobe tudi popravljajo.
Od včeraj pa nimam miru. Zvečer, že po umivanju zob, sem opazila, da se ji je odkrušil zob in zalivka in to štirica zgoraj! Ta zob je tudi v sicer slabšem stanju, saj je bil že nekajkrat “obdelan”, nazadnje pa so ji polnili kanale.
Zdaj pa Vas prosim, da mi odgovorite, kaj lahko pričakujem, če se bo zob odkrušil popolnoma- pa ne vem za stanje korenin, lahko pomislim na inplantant ali na vijak?
Se opravičujem, vendar me v želodcu kar tišči.
Hvala in s pozdravi.

Pozdravljeni. Če so hčerki štirico, ki se je sedaj odlomila, zdravili, potem so očitno ocenili, da je zob perspektiven in ga je smiselno ohranjati. Če se je odlomil samo del krone, potem stvar ni tako težko rešljiva in o implantatu zagotovo nima smisla razmišljati. Tudi sicer, če je potrebno hčerko za vsak poseg uspavati, verjetno implantati niso na prvem mestu, ko se bo razmišljalo o pretetičnih rešitvah. Če so torej korenine zoba v redu in se je odlomila samo krona, ne gre pričakovati večjih težav in brez strahu se lahko počaka, da se ji dogradi krona. Je pa smiselno, da se napravi rentgenski posnetek zoba.
Lep pozdrav, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close