Najdi forum

Spoštovani!

Imam grozne zobe. Na pogled sploh ne, ampak ko malo bolj odprem usta, se vidi resnično stanje. Zobozdravnikov se na smrt bojim. Že od dneva, ko dobim datum ne morem spati, sem živčna, nič ne jem,… Zamenjala sem že nešteto zobozdravnikov, ker iščem nekoga ki bi mi ustrezal. Ne vem, ali imam semo jaz tako nesrečo, ali imajo vsi takšno prakso – nočejo mi dati injekcije ne glede na moje prošnje. Večinoma sem bila pri samoplačniških.
Zdaj ko pa je res že kriza, kličem naokoli kdo bi me sprejel na koncesijo, pa ne najdem nikogar, če pa že, dobim datum čez 3 mesece. Zavedam se da je moja krivda da se nisem spravila že prej, ampak vseeno.
Moje vprašanje: kje bi našla zobozdravnika na kocesijo, ki bi razumel moj strah in mi dal injekcijo? Priporočate morda koga? Sem iz Lj, ampak bi bila pripravljena iti tudi kam dlje, samo da bo vse v redu.

Slišala sem da obstaja neka ambulanta (privat), ki zobe zdravi z laserjem (tudi vrtanje). Zanima me če je to res in kje naj bi to bilo.

Opravičujem se za zmedeno pisanje, in se vam že v naprej zahvaljujem za odogvor.

Spoštovana Maja…,

čudi me, da vam zobozdravnik, pri katerem si tako ali tako vse plačate, ni hotel dati anestezije – na misel mi pride edino to, da le-ta ni bila potrebna?!
Kakorkoli – vedno imate pravico do nebolečega posega in s tem tudi do anestezije (pri koncesionarju v breme zavarovanja). Mislim, da vas noben zobozdranivk, ki ima koncesijo, ne bo vzel jutri, razen če se ponovno odločite za samoplačništvo. Vsi imajo namreč neko čakalno dobo in 3 mesece se mi niti ne zdi tako grozno.
Čim prej se naročite in 3 meseci bodo kmalu naokrog – še vedno pa si medtem lahko iščete nekoga, ki vas bo vzel prej.

Nekaj ne bom razumela nikdar…zakaj so čakalne dobe in niso čakalne dobe( ko plačaš- ha ha ha)…ko plačaš poseg, pa čakalna doba kar izpuhti, joj joj joj, kaka strašna filozofija. Pa se čudimo ciganom kako kradejo, zdravnike pa tako spoštujemo!
Aja, btw, vsak mesec nam vzamejo od plače za zdravstveno zavarovanje toliko in toilko denarcev…pa kljub temu moramo čakati…ojoj ojoj joj, ta naša preljuba yuga, se mi zdi, da je še vedno malček prisotna .)
Verjemite ne bi nas bilo nikdar strah, če bi nas toplo sprejeli ! No, to pa le več ni bivša Yuga !

Alenka Šenk Erpič napisal:

> Spoštovana Maja…,
>
> čudi me, da vam zobozdravnik, pri katerem si tako ali tako vse
> plačate, ni hotel dati anestezije – na misel mi pride edino to,
> da le-ta ni bila potrebna?!
> Kakorkoli – vedno imate pravico do nebolečega posega in s tem
> tudi do anestezije (pri koncesionarju v breme zavarovanja).
> Mislim, da vas noben zobozdranivk, ki ima koncesijo, ne bo vzel
> jutri, razen če se ponovno odločite za samoplačništvo. Vsi
> imajo namreč neko čakalno dobo in 3 mesece se mi niti ne zdi
> tako grozno.
> Čim prej se naročite in 3 meseci bodo kmalu naokrog – še vedno
> pa si medtem lahko iščete nekoga, ki vas bo vzel prej.
>

Spoštovana Maca,

čeprav se zavedam, da moja razlaga pri vas ne bo sprejeta, vam odgovarjam – mogoče jo bodo sprejeli drugi.
Res je, da vsak mesec plačujemo denar v zdravstveno blagajno (tudi mi – zdravniki) – to pomeni, da ga nakazujemo zavarovalnici, ki z njim razpolaga!!
Zdravniki po pogodbah z zavarovalnico opravljamo storitve, ki jih le-ta nato plača. In ker so oni plačniki, določajo pravila igre. In ta pravijo, da so potrebne čakalne dobe, ki vsaj deloma uravnavajo preveliko povpraševanje po določenih storitvah. Npr. vsak zobozdravnik lahko na leto izdela XX protetičnih izdelkov, ljudi, ki jih potrebujejo pa je XX + 100 (npr). Torej jih bo na leto lahko naredil samo XX, ostalih 100 pa bo moralo počakati na drugo leto, ko jih bo spet lahko naredil XX. Samoplačništvo pa omogoča, da zdravnik izven časa, ki ga zakupi zavarovalnica, opravlja stortive, ki jih potem tudi računa. Vsak, ki se odloči za samoplačništvo, mora s tem biti seznanjen in ga v to nihče ne sme prisiliti.
Glede kraje pa nimam besed.

sama imam (sem imela) podobne težave, potem pa smo se preselili in eden od ciljev je bil tudi ta, da se po dveh letih končno spravim k zobarju. S prvim nisem imela pretirane sreče, zdaj pa sem šla v ZD Domžale, kjer imajo vsi koncesijo. Poklicala sem in dobila datum čez mesec in pol. Včeraj sem šla po neprespani noči na pregled, dobila sem eno majhno plombico (pa nič nisem jokala, ker sem že velika punca-ha ha), ki mi jo zobozdravnica naredila celo brez injekcije.rekla je, da bova poskusili brez, ker je luknjica majhna, v kolikor pa bodo bolečine prehude, mi jo bo pa dala. Povedala sem ji za svoj strah in je bila zelo razumevajoča. Vesela sem, da sem šla, ponovno moram priti šele čez eno leto! Zato kar pogumno, če ne drugam, pa v ZD Domžale! Srečno!

New Report

Close